Veteriner Hekimlerle Büyük Zirve

  • 0
  • 367
Veteriner Hekimlerle Büyük Zirve
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İzmir Veteriner Hekimler Odası başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile makamında bir araya geldi. Görüşmede sokak hayvanlarına yönelik veterinerlik hizmetleri ile halk sağlığı başta olmak üzere birçok konuda görüş alış verişinde bulunuldu.

İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir ve beraberindeki oda üyeleri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette veteriner hekimler odası ile Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü arasında yapılması planlanan çalışmalar üzerinde durulurken, Çiğli’de yapımı düşünülen barınağın son durumu, halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan sahipsiz köpek hayvanlarının kontrol ve tedavileri ile kurban satış ve kesim yerlerinin sağlık koşullarının iyileştirilmesi gibi konular masaya yatırıldı. Sohbet havasında geçen görüşmede ayrıca; sokak hayvanlarına bakmanın herkesin toplumsal görevi olduğu, sahipsiz hayvanların toplatılması ve kent yaşamına adaptasyonuyla ilgili çalışmaların yürütülmesinin sadece belediyelerin sorumluluğunda olmadığı gibi konular ile kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulandı.

Başkan Arslan: “Sokak Hayvanları Hepimizin”
İzmir Veteriner Hekimler Odası’nın yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve hayvan sağlığı konularında son derece hassas çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Başkan Arslan, “Çiğli’de sokak hayvanlarına yönelik çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Veterinerlik işleri müdürlüğümüz tanı ve tedavi işlemleri başta olmak üzere hayvanların kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesine yönelik başarılı işler yapıyorlar. Kapasitesi artırılmış barınak yapma projemiz sayesinde daha konforlu bir ortamda can dostlarımızı misafir etmiş olacağız. Büyükşehir belediyemiz de bu konuda çok önemli çalışmalar yürütüyor. Belediye olarak kısırlaştırma işlemlerimize karşın mahallelerimizde sokak hayvanlarının sayısında ciddi artışlar yaşanıyor. Bazen vatandaşlarımızın şikayetleri ile karşılaşıyoruz; ama bu konuda yasaların bize verdiği yetkiler belli ve bundan fazlasını yapamıyoruz. Çocuklarımıza hayvan ve doğa sevgisini aşılamak çok önemli bu anlamda da çalışmalar yürütüyoruz. Sizin gibi sivil toplum örgütleriyle iş birliği geliştirmek bizim de istediğimiz bir şey. İş birliğine her zaman hazırız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv