VEYSEL GÜNAY, SELÇUK YAŞAR'DA

  • 0
  • 1.049
VEYSEL GÜNAY, SELÇUK YAŞAR'DA
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde 2016 yılının ilk   sergisi olan, Türk Resim Sanatı’nın en önemli ustalarından Veysel Günay’ın resim sergisi açıldı.

Sergi açılışına Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof Halil Yoleri, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut, Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Umur Türker, sanatçının Gazi Eğitim Enstitüsü ’nden mezun olan kalabalık arkadaş grubu, İzmirli pekçok sanatçı ve sanatsever katıldı.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi açan ve çok sayıda ödülü bulunan sanatçının 16 eseri 30 Ocak 2016 tarihine kadar Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Veysel Günay Kimdir?
Trabzon, Beşikdüzü ,Ağaçlı Köyü’nde 1948 yılında doğdu. 1966 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nü bitirdi. Devlet sınavını kazanarak Paris’te Ecole Nationale Superieure Des Beaux Arts ve Louvre Müzesi’nde uzmanlık çalışması yaptı.

1974 -1983 yıllarında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nde, 1983-1999 yıllarında kurucuları arasında yer aldığı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak çalışan Veysel Günay, 1999 yılında İstanbul’a taşınarak Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği ve iki dönem dekanlık yapmıştır.

Öğrenciliğinden bu yana aralıksız resim çalışmalarını sürdüren sanatçı, konularını yaşamın doğal uzantısı olarak görmektedir. Doğa, çevresi ve manzara her zaman ana konuları olmuştur. “Çevremde beni ifade ettiğine, duygu ve düşüncelerime karşılık geldiğine inandığım ilişkileri taşıyan motifleri resimsel biçimlere dönüştürüyorum” diyen Günay, Köyüm, Yayla, Karadeniz, Tirebolu, Kazan, Gürün, Ege ve Bahçe olarak adlandırılabilecek resim serilerini tekrar tekrar ele alarak çalışmalarına devam etmektedir.

Günlük moda ve sanatsal eğilimlere uyum sağlamak yerine, klasik resim zincirinin bir devamı olarak kabul edilebilecek çalışmalarında içtenliği, yalınlığı, biçimlendirme de kişisel teknik ve ustalığı her zaman ön planda tutan Veysel Günay,resimde renk ve ışığı aynı anlamda değerlendiren ve çok önemseyen sanatçı, tuvalde gün ışığına ulaşıldığında resmin bitmiş olacağına inanmaktadır.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi açan ve çok sayıda ödülü bulunan Veysel Günay, 2012 yılından bu yana  İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmektedir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv