YABANCI DİLLERİN FESTİVAL TATLARI

  • 0
  • 694
YABANCI DİLLERİN FESTİVAL TATLARI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gençler, ikinci dil farklılığını İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) gerçekleştirilen “Yabancı Diller Festivali” ile kutladı. 59 farklı liseden bin 400 öğrenci 9 farklı dile ilişkin ülkelerin kültürlerini, danslarını, tatlarını tanıma fırsatı buldu. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan festivalde, Çince, Rusça, Almanca, Japonca, İspanyolca, Fransızca, Yunanca, Portekizce ve İngilizce eğitimleri hakkında bilgi verildi. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’in de katıldığı etkinlikte, gençler ülkelerin kültürlerini ve dil öğrenme zenginliğini tanıdı.
İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Evrim Üstünoğlu,  etkinliğe üniversite ve lise öğrencilerinin katıldığını, tangodan salsaya dek ülkelerin kendi kültürel öge, dans ve müziklerinin tanıtıldığını belirtti. Her ülkenin kendi yöresel kıyafetleriyle uluslararası ve yerli öğrenciler tarafından tanıtıldığını aktaran Yrd. Doç. Dr. Üstünoğlu,  “Lise öğrencilerinin dil bilincini arttırmak ve bunu yaparken de o ülkelerin tatlarını tatmalarını istedik. O ülkelerin kültürlerini, danslarını müziklerini deneyimlemelerini amaçladık. Öğrencilerimizin hoş vakit geçirmelerinin yanı sıra onları kariyer basamaklarını biraz daha bilinçli çıkmalarını sağlamak istiyoruz” dedi. 

Yemek-Oyun-Müzik-Kültür Buluşması
Liseli öğrenciler, gün boyunca Almanca standında Alman kurabiyeleri ile waffle, Rusça standında rus salatası, Japonca standında suşi, İspanyolca standında tortilla, İtalyanca standında pizza gibi ülkelerin simgeleşen tatlarını deneyimledi. İspanyolca okutmanları ise, öğrencilerin gözlerini kapatarak, ellerine verdikleri sopayla şeker paketini parçalamalarını istedikleri Pinyata oyununu oynatarak, eğlenceli dakikalar geçirmelerini sağladı.  Japonca ve Çince standlarında okutmanlar geleneksel giysileri içerisinde kültürlerinde önemli bir yer kaplayan fırça ile kaliografi çalışmalarını sergiledi. Öğrencilere, gün boyunca İEÜ Müzisyenler Kulübü’nün grupları şarkılarıyla uluslararası bir müzik ziyafeti sundu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv