ECCP üyeliğinin Avrupa’daki diğer kümelerle iş birliklerini artırarak, bilgi paylaşımını ve yenilikçi projelere katılımlarını destekleyeceğini vurgulayan YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, bu üyeliğin, yerel yazılım ve bilişim ekosistemini uluslararası alanda daha da görünür kılmak ve İzmir’in bilişim sektöründeki potansiyelini ortaya çıkarmak için yürüttükleri çalışmalara güç katacağını belirtti.
Dr. Güler, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ECCP’nin, çeşitli sektörlerdeki kümelerin birbirleriyle iletişim kurmasını, bilgi paylaşımında bulunmasını ve iş birliği fırsatlarını keşfetmesini sağladığını ifade ederek, şu bilgileri verdi: “ECCP, kümeler arasında iyi uygulama örnekleri, politika önerileri ve finansal kaynakların paylaşılmasını sağlayarak, daha etkili ve yenilikçi iş modellerinin oluşturulmasına yardımcı oluyor. İzmir’deki yazılım ve bilişim firmalarına da diğer Avrupa kümeleriyle doğrudan iletişim kurma imkânı sağlayacak olması sayesinde, üyelerimiz sektördeki en iyi uygulamaları ve yenilikçi çözümleri öğrenme fırsatı bulacak. Bu durum, yerel firmalarımızın rekabet güçlerini artırmalarına ve uluslararası standartlara uyum sağlamalarına katkı sağlayacaktır” dedi.
Bu üyelik sayesinde kümeler arası düzenlenecek olan uluslararası etkinliklere, seminerlere ve konferanslara daha fazla katılarak katılımcılarla bir araya gelme imkânı bulacaklarını ifade eden Dr. Faruk Güler, bu sayede İzmir’in yazılım ve bilişim sektöründeki aktörlerinin Avrupa genelindeki benzer kümelerle iş birliklerini ilerletebileceğini ifade etti ve bu etkinliklerin, yeni iş ortaklıklarının kurulmasına, bilgi ve teknoloji transferi ile sinerji yaratılmasına olanak tanıyacağını vurguladı.
İş birliği Projeleri ve Yenilikçi Girişimler
YABİSAK Başkanı, ECCP’in Avrupa genelinde düzenlediği iş birliği projelerinin ve programlarının sunduğu fırsatlarla ilgili olarak da şunları söyledi: “Bu platformda kuracağımız iş birlikleri İzmir'deki yazılım ve bilişim firmalarının yeni pazarlara açılmasını sağlayacak ve yerel girişimcilerin uluslararası projelere katılımını artıracaktır. Böylece, bölgemizdeki yenilikçi girişimler ve araştırma projeleri desteklenmiş olacak. ECCP üyeliğimiz, İzmir’in bilişim sektöründeki potansiyelini ortaya çıkarmak için yürüttüğümüz çalışmalara güç katacak, İzmir’in uluslararası yazılım ve bilişim sektöründe daha fazla görünür olmasını sağlayacaktır. Bu da yerel firmalarımızın uluslararası alanda tanınmasına yardımcı olacaktır.”
İnovasyon ve Rekabet Gücü
Dr. Güler, ECCP’nin İzmir’deki yazılım ve bilişim firmalarına, inovasyon süreçlerini hızlandırmak için ihtiyaç duydukları kaynakları ve destekleri sunma konusunda da önemli bir platform olduğunu belirterek, “Sonuç olarak, YABİSAK’ın ECCP üyeliği, İzmir'in yazılım ve bilişim sektöründeki büyüme potansiyelini artırarak, bu alandaki küresel oyuncular arasında daha etkin bir rol üstlenmesini sağlayacaktır. İzmir’in bilişim ekosisteminin güçlenmesi sadece yerel ekonomiye değil, aynı zamanda ulusal düzeyde de önemli bir katma değer sağlayacaktır” diye konuştu.
Yabisak, Avrupa Küme İş Birliği Platformu üyesi oldu
Türkiye’yi dijital dünyada küresel bir oyuncu yapma hedefiyle, yazılım ve bilişim sanayi ekosistemini geliştirmeye yönelik faaliyetlere liderlik eden Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK), Avrupa Küme İş Birliği Platformu (European Cluster Collaboration Platform- ECCP) üyesi oldu.
25 Eylül 2024, Çarşamba 01:43:43 - Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 544