Yağcı'nın “Anadolu Dans Mirası” fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu

  • 0
  • 645
Yağcı'nın “Anadolu Dans Mirası” fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kültürel mirası korumak, arşivlemek ve etnografik özellikler taşıyan eserleri sergilemek amacıyla Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi bu seneki etkinlik programıyla  İzmirli vatandaşlara kültürel değerleri tanıtmaya devam ediyor.
 
Etnografya Müzesi İzmirli sanatseverleri  Metin Yağcı'nın “Anadolu Dans Mirası” fotoğraf sergisiyle buluşturdu. Serginin açılışına, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Öcal Özbilgin, Sanatçı Metin Yağcı, akademisyenler ve sanatseverler katıldı. Prof. Dr. Özbilgin, “Müzemizde  sanatsal etkinliklerimiz üç yıldır devam ediyor. Amacımız Etnografya Müzesi’ni İzmirlilere daha yakından tanıtmak ve Konservatuarımızın değerli sanatçılarını ve hocalarını sizlerle buluşturmak” diye konuştu. Ağırlıklı olarak Türk Halk Danslarını fotoğraf karelerine taşıyan Yağcı'nın sergisi Kasım ayına kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
 
“ALİ UFKİ BEY VE 17.YÜZYIL TÜRK MUSİKİSİ ÖRNEKLERİ”
 Sergi açılışının ardından  Cevher-i Musiki  Grubu “Ali Ufki Bey ve 17.Yüzyıl Türk Musikisi Örnekleri” adlı müzik sunumu yaptı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musiki Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M.Hakan Cevher'in sunumu ve Cevher-i Musiki  Grubu’nun 17. yüzyıl geleneksel Türk musikisinden örnek eserlerin  icrasıyla gerçekleşen unutulmaz  müzik şöleni dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Cevher-i Musiki, 2005 yılında Prof. Dr. M. Hakan Cevher'in öncülüğünde, 17. yüzyıl geleneksel Türk musikisini icra etmek amacı ile kurulan bir müzik grubu. Santur, şehrut, rebap, ney, tambur, mazhar, kudüm, bendir icracıları bulunuyor. Grup üyelerinin tümü, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğretim elemanlarından oluşuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Türkiye’nin ilk sünger otoparkı İzmir’de

Cumhuriyetin 100. yılında İnsan Hakları

Can dostlar için “Pako” mobil uygulaması

Engeller Kalkıyor

Yeni Yıl Pazarı’na geri sayım başladı

Başvurularımız Bakanlık tarafından reddedildi!