Yağışlar artık kabus olmayacak

  • 0
  • 746
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Şirinyer Mehmet Akif Caddesi’nde başlattığıyağmur suyu ve atık su kanal çalışmaları tamamlandığında, her şiddetli yağıştaŞirinyer Pazaryeri ve Tansaş önünde yaşanan su baskınları sona erecek. 2.7 milyonliraya mal olacak çalışmalar, trafik akışını rahatlatmak için etap etapyürütülecek. 

Yoğun yağışlı mevsimlerde,  cadde ve sokaklarda birikenyağmur suyunu kısa sürede denize veya derelere ulaştırmak için yağmursuyukanalları döşeyen İZSU Genel Müdürlüğü, Buca’da “birleşik sistem” çalışan atıksu ve yağmursuyu hatlarını ayırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Projenin ikinci etabında yer alan İnkilap, Hürriyet, Güven ve Lalelimahalleleri yağmur suyu ve atık su kanalı inşaatı bu hafta başında başladı.Mehmet Akif Caddesi’nin Namık Kemal Caddesi ile Şirinyer İZBAN İstasyonu’nunyer aldığı Cemil Şeboy Caddesi arasında kalan kısmı, İZSU çalışmaları nedeniyletrafiğe kapatıldı. Mehmet Akif Caddesi’nde üç etapta yürütülecek çalışmalar,Menderes Caddesi güzergahını izleyerek Şirinyer PTT önünde son bulacak. İZSU çalışmaların tamamlandığı her etap sonrası cadde trafiğe açılacak.

 Göllenmelerengellenecek
İmalat çalışmaları kapsamında, cadde boyunca 2 metreye 1.5 metre ebatlarında1182metre ve yan sokaklarda 1x1 ebatlarında 725 metre uzunluğundakutu menfez (kapalı kesit dere) yapılacak. Ayrıca 3 bin 677 metre uzunluğundayağmur suyu kanalı ile 2 bin 683 metre uzunluğunda kanalizasyonşebekesi döşenecek. Güven ile Laleli mahallerinden gelen yağmur suları, yeniyapılan menfezlerde toplanarak Meles Çayı’na aktarılacak. Kanal suları ileyağmur sularının ayrı toplanmasıyla birlikte, Şirinyer bölgesinde şiddetliyağışlarda yaşanan sıkıntılar son bulacak. Özellikle Menderes Caddesi Tansaş veŞirinyer Pazaryeri önünde göllenmeler ortadan kalkacak. Yaklaşık 1,2kilometre uzunluğunda kutu menfez çalışmaları Eylül ayı sonundatamamlanacak. Bu çalışmanın ardından Akdoğan Caddesi’nden başlayarak 510 sokağadönülen bölümde 1x1 kutu menfez imalatı yapılacak. İnkilap, Hürriyet,Güven ve Laleli mahallelerine döşenecek yağmur suyu hatları da 2014 yılı Şubatayında bitirilecek. Çalışmalar 2 milyon 688 bin liraya mal olacak.

Projenin birincietabı bitti
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca İnkilap Mahallesi 502 Sokak ve Pazaryeri, metroistasyonu çevresi ile Şirinyer bölgesinde yaşanan su baskınlarını önlemekamacıyla projenin birinci kısmında Aydın Hatboyu Caddesi, Cemil Şeboy Caddesi,502, 502/2, 504 ve 511 sokakları kapsayan 774 metrelik bölümü tamamlandı. Bukapsamda bir adet yağmur suyu terfi merkezi de yapıldı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv