Yalçın Gökçebağ Yaşar Sanat'ta

  • 0
  • 1.050
Yazı Boyutu:

Türk Resim Sanatı’nın önemliustalarından biri olan Yalçın Gökçebağ’ın son dönem 14 eserinden oluşan sergisiSelçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu. 
 
 
Sergi açılışına, Yaşar HoldingYönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı AhmetYiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş, Yaşar Holding YönetimKurulu Üyeleri Mehmet Kahya ve Neslihan Tonbul, Yaşar Üniversitesi RektörüProf.Dr. Murat Barkan, Gören Bulut, Umur Türker, Süleyman Saim Tekcan, HasanRastgeldi, Fahri Sümer, Zeki Serbest, Nejat Akkan ve daha pekçok İzmirli sanatçıve sanatsever katıldı. YalçınGökçebağ, saf ve şiirsel bir doğa kavramı üzerinde geliştirdiği resimleri,pastoral içerikli kır yaşamının görüntülerini konu alır. Son dönem yapmışolduğu resimlerde mistik, fantastik bir yönelişte görmekteyiz. Doğuştan gelengüzel yüreği ile sanatçı bu sergisinde, bu çok sesli dünyada bize yepyeniserüvenler içinde yaşayacağımız yeni düşler, fantasyalar sunuyor. Yalçın Gökçebağ’ın son dönem eserlerini görmefırsatı yaratması dolayısıyla, 20 Ocak 2014 tarihine kadar açık olacak sergiye İzmir ve çevreillerden çok sayıda sanatseverin katılım göstermesi bekleniyor.
 
 
YalçınGökçebağ Kimdir?
1944 yılında Denizli’de doğdu. 1958 yılındaİstanbul Çapa Resim Semineri’ne katıldı. 1963 yılında Ankara Gazi EğitimEnstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında ODTÜ Güzel SanatlarBölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.Yalçın Gökçebağ 12’si yurt dışında olmaküzere toplam 50’ye yakın kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı.6 yarışmalı sergide ödül kazanan sanatçının en önemli ödülleri arasında DYOResim Yarışması Ödülleri ile Devlet Resim ve Heykel başarı ödüllerisayılabilir. Sanatını doğadan bir senfoni olarak yorumlayan Gökçebağ’ınresimlerinde renk bütüne, ışık renge egemendir.Yalçın Gökçebağ, çalışmalarını Ankara’da kiatölyesinde sürdürmektedir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv