Yalçın Gökçebağ’ın Sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde Açıldı

Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan Yalçın Gökçebağ Sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü

  • 0
  • 659
Yalçın Gökçebağ’ın Sergisi Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde Açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan Yalçın Gökçebağ Sergisi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
 
Sanatını doğadan bir senfoni olarak tanımlayan Yalçın Gökçebağ’ın 13 eseri Selçuk Yaşar Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu. Resimlerinde rengin bütüne, ince fırça işçiliğinin resme egemen olduğu sanatçının eserleri büyük beğeni topladı.
 
Sergi açılışına Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Feyhan Yaşar ve İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, İzmir iş dünyasının önde gelen isimleri ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sanatseverler, akademisyenler ve Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katılım gösterirken, arkadaşı gazeteci Uğur Dündar da Yalçın Gökçebağ’ı  açılışta yalnız bırakmadı.
 
Yalçın Gökçebağ, 15 Aralık 2017 Cuma günü yapılacak söyleşi ile bir kez daha İzmirli sanatseverlerle buluşacak. Yalçın Gökçebağ Sergisi 30 Aralık 2017 tarihine kadar açık olacak. 
 
Yalçın Gökçebağ Kimdir? 
1944 yılında Denizli’de doğdu. 1958 yılında İstanbul Çapa Resim Semineri’ne katıldı. 1963 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1990 yılında ODTÜ Güzel Sanatlar Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı.
 
Yalçın Gökçebağ on ikisi yurt dışında olmak üzere 50’ye yakın kişisel sergi açtı, çok sayıda karma sergiye katıldı. 6 adet yarışmalı sergide ödül kazanan sanatçının en önemli ödülleri arasında DYO Resim Yarışması Ödülleri ile Devlet Resim ve Heykel başarı ödülleri sayılabilir. Sanatını doğadan bir senfoni olarak yorumlayan Gökçebağ’ın resimlerinde renk bütüne, ışık renge egemendir.
 
Yalçın Gökçebağ, çalışmalarını Ankara’daki atölyesinde sürdürmektedir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv