Yalnız değilsiniz!

  • 0
  • 1.021
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven ve Eşrefpaşa HastanesiBaşhekimi Dr. Bora İrer, Soma maden faciasında 11 şehit veren Kınık’ın Elmadereköyünde yakınlarını kaybeden aileleri ziyaret etti. Başsağlığı dileğindebulundukları acılı ailelerin durumları ile ilgili bilgiler alarak tek tek noteden üçlü heyet, köyün okulunda da incelemelerde bulunarak yapılması gerekenlerhakkında öğretmenler ve müdür ile görüş alışverişinde bulundu. Babasını veyayakınlarını kaybeden çocuklarla sıcak sohbetler gerçekleştiren Kocaoğluve  Güven, daha sonra Köseler köyünde İZELMAN tarafından açılan ana sınıfıve okulu ziyaret etti.


TBMM’yetaşıyacaklar

İzmirMilletvekili Prof. Dr Hülya Güven, ailelerin durumları ve ihtiyaçları ileilgili yaptıkları tespitleri daha net hale getirerek Türkiye Büyük MilletMeclisi gündemine taşıyacaklarını söyleyerek şu bilgileri verdi:  “Daha önceki ziyaretlerimiz sırasında Kaymakamlık tarafından aile başına 1000TL verilen ailelerin de olduğunu tespit etmiştik. Bugün gezdiğimiz ailelere buyardımın verilmediğini ve böyle bir şeyden haberlerinin olmadığını gördük.Dönünce onları tespit edeceğiz. Onun dışında avukat ihtiyacını tespit ettik.Destek, yardım istiyorlar. Baro ile görüşüp desteğin sağlanması lazım,gerçekten hepsi ne yapılacağını bilmiyorlar. Aradan 20 gün geçmiş olmasınarağmen aylıklar bağlanmadı. Bağlanacak belki ama bir an önce bağlanması lazım.Aileler şu anda sadece yardımseverlerden gelen yardımlarla geçindiklerinisöylüyorlar. Sağ olsunlar destekler gelmiş ama asıl sağlanması gerekenKaymakamlığın veya hükümetin vereceği destekler ve aylıklarında bir an öncebağlanması lazım. Biz bunlarla ilgili ne yapabiliriz, Meclis’e hangi konularıtaşıyacağız onları netleştireceğiz.”  


Anaokulununetkileri çok olumlu

Dr.Türkegül Kocaoğlu da ellerinden gelen desteği sağlamak üzere notlarınıaldıklarını belirterek, “Bu bilgileri Büyükşehir bürokratlarına aktaracağız.Yapabileceklerimizi yapacağız. Özellikle Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun benibilgilendirdiği bir konu var:  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ailelereyapacağı 2 bin TL’lik nakdi yardım. O konuda da aileleri bilgilendirdik” dedi.Büyükşehir Belediyesi tarafından Köseler köyünde anaokulu açılmasına da çokmutlu olduğunu kaydeden Kocaoğlu, “Öğretmenlerimiz, bu çalışmanın ilk gündenitibaren çocuklar üzerinde olumlu etki bıraktığını söylüyorlar. Dikkatlerininbiraz dağıldığını belirttiler. Bu da bizi sevindirdi. Acılar paylaşıldıkçaazalırmış. Biz de elimizden geldiğince bunu yapmaya çalışıyoruz” şeklindekonuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv