YAMANLAR KÖYܒNDE MİNİKLERİN BAYRAM HEDİYESİ ERKEN GELDİ

  • 0
  • 952
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerinin adresi bu kez Yamanlar Köyü oldu. Köy meydanına kurulan sahnede geleneksel Ramazan eğlenceleriyle keyifli bir akşam geçiren miniklerin bayram hediyesi de erken geldi. Karşıyaka Belediyesi tarafından dağıtılan hediyelerini alan Yamanlar Köyü’nün minik sakinlerinin şen kahkahaları gece boyunca köy meydanında yankılandı.
 
Nasrettin Hoca’dan Hacivat ile Karagöz’e kadar pek çok geleneksel orta oyunu karakterini Ramazan boyunca Karşıyaka’nın pek çok mahallesinde sergileyen sanatçıların Yamanlar Köyü’ndeki gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Hayatlarında belki de ilk defa karşılaştıkları orta oyunu karakterlerini dikkatle izleyen minikler, Nasrettin Hoca’nın kıvrak zekası, Hacivat’ın Karagöz’le atışmalarındaki hazır cevaplığı karşısında kahkahaya boğuldu. Minikler sihirbaz gösterisini ise, şaşkınlıkla izledi.
Gece boyunca şen kahkahalar atan çocukların keyfi Karşıyaka Belediyesi’nin limonata ve meyve suyu ikramlarıyla da ikiye katlandı.
Eğlenceli bir akşam geçiren Yamanlar Köyü’nün miniklerinin neşesine aileleri de eşlik etti.  
Karşıyaka Belediyesi’nin ramazan etkinlikleri; 15 Ağustos’ta İftar Çadırı, 16 Ağustos’ta Demirköprü Düğün Salonu yanı ve 17 Ağustos’taki Zübeyde Hanım Anıt Mezarı Parkı’ndaki gösterilerle devam edecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv