Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçiyor

Konak Belediyesi’nin yarıyıl tatiline giren öğrenciler için hazırladığı Karne Şenliği, birbirinden eğlenceli gösterilere evsahipliği yapıyor.

  • 0
  • 381
Yarıyıl Tatili Eğlenceli Geçiyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nin yarıyıl tatiline giren öğrenciler için hazırladığı Karne Şenliği, birbirinden eğlenceli gösterilere evsahipliği yapıyor.
Konak Belediyesi’nin yarıyıl tatili boyunca düzenleyeceği ‘Karne Şenlikleri’ başladı. İlçe sınırları içindeki ilk ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan ve birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı şenliklere katılım oldukça yoğun oldu. 24 Ocak Çarşamba günü başlayan şenliklerin ilk hafta programı sırasıyla Gültepe, Eşrefpaşa ve Güzelyalı semtlerinde gerçekleştirildi. İçeriğinde kukla ve sihirbazlık gösterilerinin yer aldığı şenlikler öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı.

EĞLENCEYE DOYDULAR
Miniklerin keyifli bir gün geçirmesini sağlayan karne şenliğinin ilk adresi Gültepe semti oldu. Konak Belediyesi’nin Gültepe Semt Merkezi’nde düzenlenen şenlikte Bilgehan Duman’ın illüzyon gösterisi minikleri adeta büyüledi. Sihirli gösterinin ardından Ağaçkakan Kukla Atölyesi tarafından çocuklar için kukla gösterileri sahnelendi. Yoğun ilgi gören karne şenliğinin bir sonraki adresi ise Konak Belediyesi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi oldu. Perşembe günü saat 14.00’de başlayan ücretsiz etkinlikte de İllüzyonist Bilgehan Duman ve Ağaçkakan Kukla Atölyesi gösterileriyle minik izleyicilere keyfi dolu anlar yaşattı. Şenliklerin ilk hafta kutlamaları Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak gösterilerle son buldu. Ücretsiz etkinlikte yine İllüzyonist Bilgehan Duman ve Ağaçkakan Kukla Atölyesi birbirinden eğlenceli bir gösteri sundu. Şenliğe katılan tüm çocuklara yazar Melike Belkıs Aydın’ın 2009 yılında hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Başkanı Türkan Saylan’ın hayat hikayesini kaleme aldığı kitabı armağan edildi.

ÇOCUKLAR TİYATRO İLE BULUŞUYOR
Konak Belediyesi’nin Karne Şenliği’nin ikinci haftasında tiyatro şöleni yaşanacak. Üç gün boyunca birbirinden renkli çocuk oyunu minik izleyicileriyle buluşacak. 31 Ocak Çarşamba günü Gültepe Semt Merkezi’nde Medine Çam’ın kaleme aldığı ‘Düş Gezgini’ adlı oyun sahnelenecek.  1 Şubat Perşembe günü ise bu kez Selahattin Akçicek Kültür Merkezi’nde ‘Sevgi Ormanı’ adlı oyunun gösterimi yapılacak. Yönetmenliğini Cenk Yavuzer’in yaptığı oyun saat 14.00’de başlayacak. Konak Belediyesi’nin karne sevinci yaşayan öğrenciler için düzenlediği karne şenliği 2 Şubat Çarşamba günü Tiyatro Kalemi oyuncularınca sahnelenen ‘Gökkuşağı Ormanı’ adlı çocuk oyunuyla sona erecek. Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki oyun diğer gösterimler gibi saat 14.00’de başlayacak ve ücretsiz olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv