Yaşar Kemal’e saygıyla…

Karabağlar Belediyesi tarafından insanı, toplumu ve dünyayı kucaklayan edebiyatın büyük ustası Yaşar Kemal’in 93’üncü doğum günü olması nedeniyle bu yıl birincisi düzenlenen "Yaşar Kemal Buluşmaları” söyleşi, sergi, görsel sunum, tiyatro ve resim atölyesi çalışmaları ile sona erdi.  Başkan Muhittin Selvitopu, Yaşar Kemal buluşmalarını geleneksel hale getireceklerini söyledi.

  • 0
  • 909
Yaşar Kemal’e saygıyla…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi tarafından insanı, toplumu ve dünyayı kucaklayan edebiyatın büyük ustası Yaşar Kemal’in 93’üncü doğum günü olması nedeniyle bu yıl birincisi düzenlenen "Yaşar Kemal Buluşmaları” söyleşi, sergi, görsel sunum, tiyatro ve resim atölyesi çalışmaları ile sona erdi.  Başkan Muhittin Selvitopu, Yaşar Kemal buluşmalarını geleneksel hale getireceklerini söyledi.

İlk gün "Yaşar Kemal Portreleri" karikatür sergisi ile başlayan etkinliğin ikinci gününde sabah Reşat Nuri Güntekin çocuk kitaplığında Yazar Çiğdem Odabaşı tarafından çocuklara eğitici ve öğretici atölye ve sokak performansı, tiyatro gösterisi ile Anadolu’nun renkleri konulu resim çalışması gerçekleştirildi. İlçede bulunan ilköğretim okulu öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve yazarlar ile Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban da katıldı.
Etkinliğin öğleden sonraki programı ise Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi. Buradaki etkinliğe Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Kemal’in yakın dostu yazarlar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Düşüncelerini yaşatmaya çalışacağız
Yazar Bekir Yurdakul tarafından sunulan etkinlikte konuşan Başkan Selvitopu, Yaşar Kemal’i yerel yönetim olarak unutmamak, onun düşüncelerini Karabağlar’da buluşturmak için bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Bu etkinliği her yıl geleneksel olarak tekrarlayacaklarını da belirten Başkan Selvitopu,  “Amacımız Türkiye’nin yetiştirdiği sanat adamlarını geleceğe taşımak. Bunun alt yapısını oluşturmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise öğrencilerin burada olmasını önemsediğini,  onların da Yaşar Kemal’leri tanıması gerektiğinin altını çizdi. Tunç ayrıca,  bu etkinliğin bundan sonra da tekrarlanacak olmasından mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Tüm toplumu kucakladı
Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’ın Ali Kırca’nın hazırlayıp sunduğu geçmiş tarihte yayınlanan “Siyaset Meydanı”nda Yaşar Kemal ile yapılan söyleşinin bir bölümünü izlettirdiği etkinliğin ardından Yaşar Kemal’in yakın dostları Feridun Andaç ve Adnan Binyazar konuşmacı olarak sahneye çıktı. İki yazar ,Yaşar Kemal’in insanı, toplumu kucaklayışını, onun edebiyat dünyasına yansımalarını, kitaplarından ve eserlerinden örnekler vererek anlattılar.Ardından da Fotoğraf Sanatçısı Lütfi Özgünaydın’ın Çukurova ve Yaşar Kemal’i çektiği fotoğraflardan oluşan görsel sunumu konukların beğenisini topladı.

Anılarla Yaşar Kemal
Etkinlik Ferda İzbudak Akıncı’nın yönetciliğinde Osman Şahin, Arif Keskiner, Feridun Andaç ve Adnan Binyazar’ın konuşmacı olarak katıldığı “Anılarla Yaşar Kemal” söyleşisi ile sona erdi. Yazarlar, yakından tanıdıkları Yaşar Kemal’le olan ilişkilerini dostuklarını ve birlikte yaşadıkları anıları bilinmeyen yönleriyle izleyicilere aktardılar.

Etkinlik sonunda yazarlara teşekkür belgeleri ile Ege Orman Vakfı tarafından ağaç dikim sertifikaları Başkan Muhittin Selvitopu ve Kaymakam Mehmet Sadık Tunç tarafından verildi. Bu arada İzmirli yazar Muzaffer İzgü’de etkinliğe katılarak sanatçı dostlarını yalnız bırakmadı. Finalde organizasyonu yapanlar, davetliler ve yazarlar, öğrenciler ile hatıra  fotoğrafı çekildi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv