Yaşar’ın öğrencileri ek kampüs alanına kavuştu

  • 0
  • 1.075
Yazı Boyutu:

Yükseköğretimde 12yılı geride bırakan Yaşar Üniversitesi yeni akademik yıla 37 Milyon liralıkyeni kampüs binasının açılışıyla başladı.

Yaşar Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı ve ek kampüsalanı açılış töreni Selçuk Yaşar Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.Törene Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, YaşarHolding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Mütevelli Heyet Başkanı AhmetYiğitbaşı, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanvekili Feyhan Yaşar, Rektör Prof.Dr. Murat Barkan, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik, İYTERektörü Prof.Dr. Mustafa Güden, İzmir NATO Karargahı Komutanı Korgeneral BenHodges, KKTC Konsolosu Uğur Umar, Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. Refet Saygılı, Prof.Dr. AltanÇilingiroğlu, Dr. Mehmet Aktaş, Aykut Güsar, Hasan Girenes ile çok sayıda davetlive öğrenci katıldı.


Öğrenci başına 10 metrekarelik alan
37 milyon liralık ek kampüs binası ve bu yıl 385’e ulaşan akademik kadrosuile yeni akademik yıla başladıklarını belirten Yaşar Üniversitesi MütevelliHeyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı törende şunları söyledi:   “Kampüsalanları, üniversitelerin bilim iddiasını ve ruhunu yansıtan aynalardır.Öğrencilerimize ve bilim kadrolarımıza uluslararası ölçekte çalışma olanaklarısunmak hedefiyle tasarlanan ve inşa edilen ek kampüs alanımızda, bu ruhu veiddiayı hissedeceğinizi umuyoruz. Bu yatırımla üniversitemize yenilaboratuvarlar, derslikler ve ofis alanlarının yanı sıra 6 adet amfi, yaklaşık600 araçlık otopark ve bir sosyal tesisi de kazandırdık. Uluslararası bir kentüniversitesi olma vizyonumuz doğrultusunda bu kapasite, öğrenci başına 10metrekarelik, öğretim üyesi başına da yaklaşık 100 metrekarelik alanı ifadeediyor. Bu uluslararası düzeyde yüksek bir kalite standardıdır. Ayrıca bu yıldünyanın önde gelen eğitim kurumlarından Yaşar Üniversitesi ailesine katılan 42akademisyen katıldı. Böylece akademik kadromuz 385 kişiye ulaştı.”  

Ailemiz daha dagenişliyor
Bu yıl yüzde 88’lik yerleştirme oranı ile yüksek bir başarı eldeettiklerini de kaydeden Ahmet Yiğitbaşı, “Yüzde 88’lik yerleştirme oranı ilebin 232 öğrenci merkezi sınav ile üniversitemizi tercih etti. Dikey GeçişSınavı ile üniversitemizde eğitim almaya hak kazanan öğrenci sayısı 199’ubulurken Özel Yetenek Sınavları ile de 44 öğrenci Yaşarlı oldu. Yatay geçişlerile de başka eğitim kurumlarından üniversitemize gelen öğrenci sayısı da 58’ibuldu. Öte yandan dünyanın değişik coğrafyalarından 300 uluslararası öğrenciüniversitemizin bir parçası olmak için başvurularını yaptı. Ek yerleştirmedöneminde aramıza katılacak öğrencilerle birlikte Yaşar Üniversitesi ailesi dahada genişleyecek” dedi.

Mutlu ve faydalı birkurum
Yaşar üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise; “Yaşar Üniversitesimutlu ve faydalı bir kurumdur. Bu yaşam biçiminin adı uygarlık, ışığı isebilim, birlik ve başarı idealidir.” şeklinde konuştu.

Törende üniversiteye dereceyle giren öğrencilere ödüllerininverilmesinin ardından Emekli Büyükelçi ve Yaşar Üniversitesi AkdenizAraştırmaları ve Gözlemevi Merkezi Müdürü Ertuğrul Apakan, “Uluslararasıİlişkilerde Yeni Yönelimler” konulu ilk dersi verdi. Yeni akademik yılbaşlangıcı dolayısıyla “DYO Resim Yarışması Ödüllü Eserler” sergisi SelçukYaşar Kampüsü’nde açıldı.
 

Toplam kampüs alanı 60 bin metrekareye ulaştı, yatırımtutarı 37 Milyon TL 
Ek alanla birlikte Selçuk Yaşar Kampüsü’nde öğrenci başına düşen alan 10metrekareye,  öğretim üyesi başına düşen alan da yaklaşık 100 metrekareyeulaştı.  Kapalı alanı 26 bin metrekareolan ek kampüs alanındaki, özel tasarımlı yeni binada; Hukuk Fakültesi,Fen-Edebiyat Fakültesi, Meslek Yüksek Okulu, Yabancı Diller Yüksek Okulu veçeşitli idari birimler yer alacak.  Modern dersliklere ek olarak, 4 adet160 kişilik amfi ile 1 adet 280 kişilik ve 1 adet 200 kişilik olmak üzere 2 konferans salonu da binanın orta kısmında, kolay ulaşılabilecek şekildekonumlandırılmış bulunuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv