Yaz tatilinde eğlence ve bilim Uzay Kampi’nda buluşacak

  • 0
  • 1.187
Yazı Boyutu:


UzayKampı Türkiye, tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerekgeçirmekisteyen öğrencilere ve onların bu heycanlarına ortak olmakisteyenailelerine özel programlar hazırlıyor. 

NASAtasarımlıastronot simülatörleriyle uygulamalı uzay bilimleri veteknolojilerieğitimi veren Uzay Kampı Türkiye, yaz tatiline özelprogramlara hazırlanıyor. 9-15yaş grubundaki öğrenciler için hazırlanan 6Günlük Yaz Kampı’nda; Uzay MekiğiDiscovery’le sanal uzay uçuşu, sıfıryerçekimi duvarında ağırlıksızlık, 1/6yerçekimi koltuğunda “Ay’dayürüme”, teleskopla gökyüzü gözlemi gibibirbirinden ilginç aktivitelersunulacak. Yaz kampı, programlara bu yıl eklenen;sihirli küre, Marsgezgini, dijital yıldızevi gibi yepyeni eğitim araçlarıyladaha daheyecanlı hale getirildi. Programda, bilimsel aktivitelerle beraberTürkiye’denve yurt dışından gelen katılımcıların küresel arkadaşlıklarkurabilecekleriortak oyunlar, havuz aktiviteleri, kültür paylaşım gecesive barbekü partisi gibieğlenceli etkinlikler de yer alacak. Öğrenciler,simülatörlerlerle uzaybilimlerini öğrenirlerken aynı zamanda kararverme, problem çözme ve takımçalışması eğitimi de alacaklar. Eğlencelibir ortamda bireysel gelişim ve uzay bilimlerieğitimini almak isteyenöğrenciler programa büyük ilgi gösteriyorlar. İngilizcesunulanuluslararası programlara yurt dışından da kayıtlar alınıyor. 

NASA Astronotu Öğrenciler İçinGeliyor
Astronotvekozmonotları öğrencilerle buluşturma geleneğine devam eden kampın buyılkiözel konuğu, NASA Astronotu Richard Linnehan olacak. 1996-2008yılları arasındauzaya dört kez giden Astronot Linnehan, 29 Haziran- 5Temmuz tarihlerindedüzenlenecek özel “E-Pal” Haftasına misafir konuşmacıolarak katılaraköğrencilerle buluşacak. Uzayda yaklaşık olarak toplam59 gün 21 saat kalanLinnehan, NASA’da halen aktif olarak çalışıyor.Linnehan, uzay görevleriboyunca toplam 42 saat 11 dakika süren altı uzayyürüyüşü de gerçekleştirdi. 

Aileler İçin Özel Program
UzayKampı’naçocuklarıyla birlikte gelmek isteyen aileler için de ayrıcaözelprogramlar sunulacak. 7-11 yaş aralığındaki bir çocukla biryetişkinin birliktekatılabildiği 2 Günlük Aile/Çocuk Uzay Kampıprogramları, ebeveyn ve çocuklarınınfarklı bir ortamda, eğlenceli vakitgeçirmelerini hedefliyor. Haziran ve ağustosaylarında iki gün sunulacakprogram boyunca, aileler simülatör kullanımındanroket fırlatımına kadarbütün etkinlikleri çocuklarıyla beraber yapıp, uzaymekiğini birlikteuçuracaklar. Bu program, ailelerin çocuklarının gelişimleriniyakındangözlemlemeleri için de farklı bir fırsat olarak öne çıkıyor.

İzmir’de,EgeSerbest Bölge’de kurulu olan kampın benzerlerinden dünyada sadece üçtane var.Avrupa ve Asya’daki tek uzay kampı olan Uzay Kampı Türkiye 2000yılından bu yana55 farklı ülkeden 150 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv