Yazılım Mühendisliği eğitiminde iş dünyası ve İzmir Üniversitesi’nden önemli işbirliği

  • 0
  • 543
Yazılım Mühendisliği eğitiminde iş dünyası ve İzmir Üniversitesi’nden önemli işbirliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tıptan tarıma, bankacılıktan uzay sistemlerine kadar pek çok sektör tarafından talep edilen kalifiye Yazılım Mühendislerinin yetiştirilmesi için İzmir Üniversitesi ve iş dünyası temsilcileri bir araya geldi, 2015-2016 akademik yılı eğitim içeriğini masaya yatırdı.

İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü, iş dünyasının ihtiyacı olan Yazılım Mühendislerini yetiştirebilmek için harekete geçti. 2015-2016 akademik yılında verilecek Yazılım Mühendisliği teorik ve pratik eğitim içeriğini hazırlama çalışmalarına iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelerek başlayan akademisyenler öneri ve ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim programını planlayacak. İş dünyası temsilcilerine ev sahipliği yapan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun, amaçlarının iş bulma kaygısı yaşamayan, farklı özellikleri, yetenekleri ve düşünce yapısı ile iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kalifiye mezunları piyasaya kazandırmak olduğunu söyledi.

İhtiyaçları ile eğitim aynı çizgide buluşacak
Microsoft, Hayadasoft, Onur Yazılım, Veriyaz, Universe, İZTEKGEB, Egis's, Bilset ve Veripark temsilcilerinin katıldığı toplantının amacının “Sektörün beklentileri ile üniversite Yazılım Mühendisliği eğitimini aynı çizgide buluşturmak” olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, kalifiye mühendislerin iş dünyasına kazandırılması ile daha kısa zamanda daha büyük sonuçlar elde edilen bir sistemin işlemeye başlayacağını söyledi. Teknolojide yaşanan gelişmelerin, yeni nesillerin eğitim alma şekli ve öğrenme algısını da değiştirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emrah Orhun amaçlarının, öğrenmeye açık, merak eden, yazılımın temel donanımı ile felsefesine sahip, takım çalışması içinde yeteneklerini ürüne dönüştürebilen Yazılım Mühendislerini iş dünyasına kazandırmak olduğunu söyledi.

20 bin Yazılım Mühendisine ihtiyaç var
Yazılım Mühendisliğinin tıptan tarıma, bankacılıktan uçuş ve uzay sistemlerine kadar pek çok sektör için vazgeçilmez ihtiyaç olduğunu vurgulayan iş dünyası temsilcileri, bugün üretim yapan her fabrikanın en az iki Yazılım Mühendisine ihtiyaç duyduğunu, bu durumda en az 20 bin kişilik bir istihdam açığının yeni mezunları beklediğini kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv