Yazılımcılık sistemli düşünmeyi öğretiyor

  • 0
  • 739
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ)Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “8. Ulusal Bilgisayar ve ÖğretimTeknolojileri (BÖTE) Eğitimi Öğrenci Kurultayı”nda EÜ BÖTE Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Murat İnceoğlu, Turkcell Geleceği Yazanlar Ürün Yöneticisi GörkemÇetin ve  Uzman Yazılım Mühendisi ErdemGünay konuşma yaptı. Prof. Dr. İnceoğlu “Yazılım sadece bilgisayar alanındaçalışanlar için değil her meslek grubu için önemlidir” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZAKOD YAZMAYI ÖĞRETMELİYİZ”
Prof. Dr. İnceoğlu, “Gençlereyazılım öğrenmesini tavsiye ediyorum. Yazılım artık sadece bilgisayar alanındaçalışanlar için değil her meslek grubu için çok önemli. Yazılım öğrenmek,sistemli düşünmeye katkı sağlıyor ve problem çözme becerisini arttırıyor. ABDBaşkanı Obama da yazılım üretmeninin önemine dikkat çeken konuşmasında   “Çocuklarımız sadece oyunları tüketmemeliaynı zamanda kendileri de oyunlar üretmeli, çocuklarımıza kod yazmayıöğretmeliyiz” diye konuşmuştu.  Biz deçocuklarımızı bu alana yönlendirmeliyiz” dedi.          

“GELECEĞİ YAZANLAR”
“Turkcell Geleceği Yazanlar”konuşmasında projenin nasıl ortaya çıktığını anlatan Görkem Çetin, “Türkiye’ninuygulama alanında aşacağı çok yol var. Mobil uygulama pazarını nasılgeliştirebiliriz diye sorduk ve bu sayede (Geleceği Yazanlar) ortaya çıktı. “GeleceğiYazanlar” projesi sayesinde bu alanda ücretsiz teknik eğitim alabiliyorsınavlara girebiliyorsunuz. Sınavları geçerseniz başarı belgesi kazanıyorsunuz.Turkcell’in ‘Hayal Ortağım’ projesi de çok önemli bir proje. Bu çalışmasayesinde artık daha fazla görme engelli birey sokağa çıkabiliyor” diyekonuştu.

“İLGİ ZAMAN VEMERAK BAŞARIYI GETİRİR”

Bulut Veritabanı hakkında bilgiler veren ErdemGünay, “Geleceği Yazanlar’a üye olduğunuzda bulut veritabanı servisini ücretsizkullanabiliyorsunuz. Bu proje ile bir fikriniz varsa  zaman kaybetmeden çalışmaya başlıyorsunuz.İlgi duyar, merak eder ve zaman ayırırsanız neden başarılı olmayasınız?  Etkinlikler kapsamında çok fazla yolculukyapıyoruz fakat katkı sağladığımızı gördüğümüzde İstanbul’a mutlu dönüyoruz”  dedi.
Hicran Karahan, Akif Ulutaş-İZMİR(EgeAjans)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv