Yedi Gazel “Lal” Galeri A'da

GaleriA Güncel Sanat Merkezi, fotoğrafçı- Ressam Zehra Çiğdemgül’ün “Yedi Gazel Lal" adlı resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

  • 0
  • 1.148
Yedi Gazel “Lal” Galeri A'da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

GaleriA Güncel Sanat Merkezi, fotoğrafçı- Ressam Zehra Çiğdemgül’ün “Yedi Gazel Lal" adlı resim sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.
Pandemi kuralları gözetilerek yapıyan açılışa çok sayıda sanatçı ve sanatsever ilgi gösterdi.  Sergisi ile ilgili bilgi veren Çiğdemgül şunları söyledi:
Bir kış günü kucağıma bırakılan yedi tane solmuş yapraktı yola çıkış serüvenim.. 
Yedi..
Şans mı, tılsım mı, nişan mıydı bu yedi gazel, yoksa gelecekten gelen bir mesaj mıydı?
İşaretleri izledim..
Cennet cehennemin yedi katmanı
Gökkuşağının yedi rengi
Dünyanın yedi harikası
Gözle görünen yedi gezegen
Yedi temel renk
Yedi göbek soy
Yedi yön, yedi gün, yedi günde yaratılan Evren derken; o gün tesadüf gibi görünen bu olay ile tamlığın mükemmelliğin sırrını yedi gazel yaprağıyla bulacağımı tahmin etmemiştim. Yedi Gazel “Lal” sergisinde, lal olup susup; sadece resimler ile ruhunuzun sesini duyacağınız içsel  bir yolculuğa çıkamaya hazırsanız buyrun” dedi.

Farklı cins boyların tuvaldeki zıtlığını kullandığını anlatan Çiğdemgül, “Aklirik ve yağlı boya. Zift ise resimlerimde olmazsa olmaz. Doku oluşturmayı sevdiğim için; kolaj dekolaj ve çeşitli materyeller kullanıyorum. Urgan metaforum. Kısacası Tuval üzeri karışık teknik diyebiliriz’ şeklinde konuştu. natçının 23 eserinin tam not aldığı sergisi 27 Mart’a kadar gezilebilecek.

Zehra ÇİĞDEMGÜL
1985 doğumlu Zehra Çiğdemgül, İlk ve ortaöğretimini Ankara’da tamamladı.  Lisans eğitimini Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalında  2011-2015 yılları arasında yaptı. 2015-2016 yılları arasında aynı üniversitenin Eğitim Fakültesinde Pedagojik  eğitimi aldı. 2015 yılında Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim ve Baskı Sanatları bölümünde yüksek lisansa başladı. 2020 de Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümüne başladı. Ulusal ve uluslar arası çeşitli sergi, sempozyum ve çalıştaylarda sanatsal ve kültürel faaliyetlerde bulundu. Ressam ve fotoğrafçı olan Zehra Çiğdemgül, Çalışmalarına İzmir’de ki kişisel atölyesinde devam etmektedir.

FOTO GALERİYE GİTMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ BUTONU TIKLAYINIZ...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv