Yeni Şantiyede son rötuş

  • 0
  • 677
Yazı Boyutu:

ÇiğliBelediyesi’nin İzmir’in en modern şantiyelerinden biri olarak Uğur MumcuMahallesi’nde projelendirdiği belediye şantiye tesisi tamamlandı. ÇiğliBelediye Başkanı Metin Solak, 4 bloktan oluşan şantiye tesislerindeki sondüzenlemeleri, belediye teknik ekipleri ile birlikte inceledi.

Hizmet kapasitesini ve kalitesiniartırmayı hedefleyen Çiğli Belediyesi’nin bu amaçla 4,5 milyon liralıkyatırımla tamamladığı şantiye tesisleri önümüzdeki günlerde hizmete girecek.Belediye şantiye tesislerinde araç parkuru, kent mobilyalarının üretimininyapılacağı atölyeler, konteyner atölyesi, araç bakım ve tamir atölyeleri bulunuyor.Bazı üretim atölyeleri yeni tesise taşınarak, hizmet vermeye başlarken,önümüzdeki günlerde fen işleri, park bahçeler ile temizlik işleri gibiyatırımcı müdürlükler tüm personeli ile birlikte yeni tesislere taşınacak.

İstasyonaltı Mahallesi’nde halen hizmetvermekte olan mevcut 2 bin 700 metrekarelik belediye şantiye binasıkapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle, Uğur Mumcu Mahallesi’nde içinde idaribinaların yanı sıra yemekhanesi, soyunma odaları, fitnes ve toplantı salonu ileduşları bulunan yeni şantiye tesisi projelendirildi. İnşaat çalışmaları, teknikdonanımı ve mefruşat işleri tamamlanan yeni şantiye tesisi toplam 16 bin 500metrekarelik alanda projelendirildi.

Teknikbirimler şantiyeye taşınıyor
Şantiye tesislerine fen, temizlik vepark ve bahçeler müdürlükleri, hizmet verdikleri belediye binasından butesislere taşınacak. Bu birimlerin temel hizmetleri şantiyeden yürütülürkenbelediyede ise sadece vatandaşın işlemlerini takip edebilmesi için birer birimbulundurulacak. Şantiye alanında ayrıca araç bakım üniteleri, konteyner, bankgibi malzemelerin üretim atölyeleri de bulunuyor. Ayrıca tüm işçilerinihtiyaçlarının karşılanabileceği bir bina yapıldı. Binada yemekhane, fitnesssalonu, duşlar, soyunma odaları, çay ocağı, toplantı salonu, doktor, berber vesendika odaları hazırlandı. Tesis bahçesinde vardiya usulü çalışan işçilerinboş vakitlerini değerlendirmesi amacıyla mini saha da yapıldı. Yine açık havadakamelyalar, yeşil alanlar ile tüm hizmet araçları için park alanı da hizmet verecek.

“İddialıyız,en modern şantiyeyi yaptık”
İnşaatı ve iç donanımı tamamlanantesisleri Başkan Yardımcısı Muharrem Aslan, Fen İşleri Müdürü Yusuf Açıkgöz vePark ve Bahçeler Müdürü Hüseyin Türkdoğan ile birlikte inceleyen Başkan MetinSolak, yatırımcı müdürlüklerin taşınacağı, üretim atölyeleri ile sosyaltesislerin bulunduğu belediye şantiyesinin hizmet kalitesini artıracağınısöyledi. Şantiyedeki bazı birimlerin yeni tesislere taşındığını hatırlatanBaşkan Solak, “Tesisimizin bir kısmında bir süredir üretim yapıyoruz. Özelliklemarangozhanemiz tam kapasiteyle yeni binada iki atölyede tam kapasite hizmetüretiyor. Diğer birimlerimizde önümüzdeki günlerde taşınma işlemlerinigerçekleştirecek” dedi.İşçilerin fitnes salonundan, duşlara,yemekhaneden dinlenme alanlarına kadar birçok ayrıntının planlandığını belirtenBaşkan Solak şöyle konuştu; “İnşaat çalışmaları, çevre düzenlemesi ve bahçeasfaltlanması tamamlandı. Belediyede şantiyeyle ilgili birimlerimizi de burayaalarak, hizmetlerimizde bütünlük ve devamlılık sağlayacağız. İzmir’in en modernşantiyesiyle hizmetlerimizi maksimum kapasiteyle gerçekleştireceğiz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv