Yeni yılda “yepyeni” bir Varyant olacak

  • 0
  • 797
Yazı Boyutu:

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in 63 yıllık değeri olan tarihi Varyant yolundaki yenileme ve düzenleme çalışmalarını Ocak sonunda bitirecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1949 yılında yapılan ve geçmişten günümüze kentin simgelerinden biri olma özelliğini taşıyan Varyant Yolu’nu yenilemek için yaptığı çalışmaları sürdürüyor. Yürütülen proje kapsamında resmi adı “Birleşmiş Milletler Caddesi” olan Varyant’taki eskiyen korkuluklar değiştiriliyor, yol ölçüleri Karayolları Trafik Standartları’na göre düzenleniyor ve kaldırımlar yenileniyor. Varyant,  yeni yüzüyle önümüzdeki Ocak ayı sonunda görücüye çıkacak. 

Büyükşehir Belediyesi, Varyant’ta yapılan yenileme çalışması için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinleri aldı. Projenin yaşama geçirilebilmesi için geçtiğimiz Eylül ayında çalışmalara başlandı. Konak Meydanı’nı Eşrefpaşa ve Hatay’a bağlayan 1500 metre uzunluğundaki Varyant’ta yapılan çalışma çerçevesinde, elektrik hatları  da yol boyunca yeraltına alınıyor. Çeşitli kademelerde yer alan korkulukların bir kısmı boyanıyor, yıpranmış ve eskimiş olanlar ise yenileriyle değiştiriliyor. Söz konusu caddede yol ölçüleri, Karayolları Trafik Standartları’na uygun olarak yeniden düzenleniyor. Ayrıca, güzergah üzerindeki tüm kaldırımlar da yenileniyor. Mevcut kaplamanın yerine Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde de uygulanan helikopter perdahlı beton arası bazalt taş uygulanıyor. Uyum sağlaması için de İnönü caddesindeki gibi granit bordür kullanılıyor. Yeni düzenleme ile Varyant’ta hem taşıt trafiğinin hem de yayaların daha güvenli dolaşımı sağlanacak.  Çalışmalar 1 milyon  liraya malolacak. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv