Yenice 5. Kez Başkan

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası'nın (İLGEO) Olağan Genel Kurulu, İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. 3 listenin yarıştığı seçimlerde ipi odanın mevcut başkanı Aykut Yenice ve yönetim kurulu göğüsledi.

  • 0
  • 448
Yenice 5. Kez Başkan
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası'nın (İLGEO) Olağan Genel Kurulu, İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. 3 listenin yarıştığı seçimlerde ipi odanın mevcut başkanı Aykut Yenice ve yönetim kurulu göğüsledi.

2117 oy kullanacak üyenin bulunduğu İzmir'in en büyük esnaf odaları arasında yer alan İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO), İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleşen Olağan Genel Kurul'la yeni yönetimini seçti.  680 üyenin oy kullandığı seçimlerde 2 oy geçersiz sayılırken, Aykut Yenice'nin mavi listesi 241 oy, Doğan Kılıç'ın beyaz listesi 234 oy, Alpay Okyay'ın kırmızı listesi 203 oy aldı.  Esnafların yoğun katılım gösterdiği seçim, odaya 2002 senesinden beri başkanlık yapan Aykut Yenice'nin konuşması ve divan kurulunun belirlenmesiyle başladı.

Oybirliği sağlanamadı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından faaliyet ve denetleme kurulu raporlarının okunduğu kongrede, seçim için salonda bulunan oda üyeleri raporların yeterince açık olmadığı yönünde itirazlarını dile getirdiler. Raporda İLGEO ile ilgili faaliyetlerin yer almadığını belirten oda üyelerinden Tugay Kemer, okunan raporda yalnızca Aykut Yenice'nin başkanlık görevi yürüttüğü Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu'nun faaliyetlerinin anlatıldığını söyledi. Denetim raporlarının okunmasından sonra konu hakkında görüş bildirmek için kürsüye çıkan oda üyelerinden Talat Aslan ise, "Burada yapılan açıklamalarda hiçbir şekilde bütçelerden bahsedilmedi. Odamızın geliri gideri nedir? Bu süreçte neler yapılmıştır? Biz anlamadık. Üyelerimize önceden bilgilendirme yapılmalıydı. Herkese teksir dağıtılabilir. Bu kanundur, yasadır" dedi. Aslan'ın itirazlarına Divan Başkanı'nın, "Madem bu kadar duyarlısınız. Bunlar veri tabanında yayımlanıyor. Açıp baksaydınız" cevabını vermesinin ardından salonda sesler yükseldi. Oda üyelerinin ısrarla 8 sayfalık bilanço raporunun tamamının okunmasını istemesi üzerine bilanço raporları detaylı bir şekilde okundu. 23 kişinin itiraz ettiği bilanço, oy çokluğu ile kabul edildi. Yönetim Kurulu'nun da oy çokluğu ile ibra edildiği kongrede, Denetim Kurulu raporu da 78 kabul 48 ret oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

"Nitelikli eleman yetiştireceğiz"
Oylamaların ardından başkan adaylarının söz aldığı kongrede ilk olarak konuşan Başkan Adayı Doğan Kılıç,"Sahada ve alanda üyelerimizin yanında olacağız. Bu vesile ile yola çıktık. Esnafa ne faydalı olacaksa onu yapmaya geliyoruz. Tüm esnaflarımızla ilgili çıkan yasalar ve tanımlarla, medya ve basın aracılığıyla çıkan tüm yasaları üyelerimize ileteceğiz. Ben 30 yıldır bu yapının içerisindeyim. Herkes ile barış içerisinde olacağız. Bugüne kadar yapılan tüm kavgalar faydasız oldu. Biz bunu çözeceğiz. Esnafa dokunmak, onun sorununa eğilmek lazım. 2002'den beri söylenen bir söz var; 'Nitelikli eleman bulamıyoruz.' Evet bulamıyoruz. 3 Gün çırak çalıştırıyoruz, 4.gün gelmiyor. Neymiş bağırmışız, bir şey yapmışız. Elimizde kurulmuş bir meslek fakültesi var. Bunu da görüştük. Altyapısını konuştuk. Burada servis elemanı, kalfa, servis şöförü, usta yetiştireceğiz. 300 saatte kalfa 800, saatte usta yetiştireceğiz. Bunlar İşkur'la çalışacak. Maaşlı elemanlar olacak" dedi.

"Biz bu işi daha iyi yaparız"
Doğan'ın arkasından söz alan Başkan Adayı Alpay Okyay  ise, mesleğini çok sevdiği ve mevcut oda başkanın yanlış politikalarına son vermek istediği için oda başkanlığına aday olduğunu belirterek, Yenice'ye 14 yıllık yönetimiyle ilgili sorular yöneltti. Vaatler değil projeler ürettiklerini belirten Okyay, "24 saat telefonlarımız açık olacak. Esnafımız için hizmet üreteceğiz. Esnafımıza çare olmaya çalışacağız. Kayıt dışı ile mücadele edeceğiz. Bugün tekel bayiler döner, sandviç satıyor. Bunun önüne geçeceğiz. Tedarikçi firmalar ile anlaşıp, esnafımızın daha uygun fiyatla mal almasını sağlayacağız. Esnafımız nitelikli personel bulamıyor. Personel sıkıntısını çözmek için, personel bankası sistemini odamıza yerleştirmek istiyoruz. Mesleki programla üyelerimize destek vereceğiz. Esnafımıza uygun kredi olanağı projesi geliştiriyoruz. Bugün yemek çekleri esnafımızın karına ortak olmuştur. Bu sorunu çözeceğiz. Şimdiden çalışmalarımıza başladık. Yemek çeklerinde komisyonları Avrupa standardı olan yüzde 5-6 seviyesine çekeceğiz. Burada vaatlerimi değil, projelerimizi anlattım. 2 yıldır sokaktayız. Sizlere projelerimizi anlatıyoruz. Bugüne kadar yapılmayanları yapmak istiyoruz. Eğer seçilirsem, esnafı daha yukarıya taşıyacağım. Sözüm,söz. Biz bu işi daha iyi yaparız" diye konuştu.

Başkan konuştu, ortam gerildi
Başkan adaylarının ardından kürsüye mevcut başkan Aykut Yenice'nin gelmesiyle ise, kongrede gergin anlar yaşandı. Kendisi hakkında tüm iddiaların asılsız olduğunu ve daha önce 7 denetim geçirerek aklandığını söyleyen Yenice, kendisine haksız yere saldırıldığını ve vermeyeceği bir hesap olmadığını söyledi. Diğer başkan adayları hakkında konuşan Yenice'nin sözlerinin kişisel saldırıya girdiğini belirten kongre üyeleri, kongre divanını da yanlı davranmakla suçladı. Gergin geçen konuşmaların ardından seçimlere geçilen kongrede, toplam 680 oda üyesi oy kullandı. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede oyların 241'ini alan Aykut Yenice, 5. kez başkan seçilirken, Doğan Kılıç 234, Alpay Okyay 203 oy topladı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv