Yenilikçi, özgün ve teknoloji odaklı mobilya projeleri EİB’de de sergilenecek

  • 0
  • 787
Yazı Boyutu:

Türk mobilya sektörü yenilikçi fikirleri sektöre kazandırmakiçin harekete geçti. Mobilya sektörünün yüksek katma değerli üretimyapabilmesi, gerçekleştirilen ihracatın sürdürülebilirliğinin sağlanması vedünya pazarlarında rekabet avantajı sağlayacak ürünlerin ortaya çıkması içinTürk mobilya sektörü, “Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliği Mersin’den sonraİzmir’de düzenleniyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde; Akdeniz Ağaç-OrmanÜrünleri İhracatçıları Birliği (AKİB), İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), Egeİhracatçı Birlikleri (EİB), Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), İstanbulKimyevi Maddeler ve Mamülleri İhr. Birliği (İKMİB), İstanbul Demir ve DemirdışıMetaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) tarafından ortaklaşa düzenlenenyarışmada 70 proje sergilenmeye değer bulunmuştu. Yarışmaya katılan eserlerarasında, “Kişiye özel ideal oturma pozisyonu ve oturma süresini ayarlayanakıllı koltuk sistemi, akıllı engelli koltuğu, güleç sandalye, çevre ile uyumludoğal renklendirici ve koruyucu ağaç üst düzey işlem boyalarının geliştirilmesigibi özgün ve teknoloji odaklı projeler yer aldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin ev sahipliğinde; 11 Mayıs2013 tarihinde Mersin’de Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı’nın ödül töreniningerçekleştirildiğini belirten Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleriİhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müjdat Kemer,etkinliğinin devamı olarak,  elde edilençıktılardan bazılarının mobilya üretiminde kullanılarak katma değeri yüksekürünler haline getirilmesini ve bu yolla elde edilen ürünlerin uluslar arasıpazarlarda rekabet edebilir ürünlere dönüştürülmesini sağlamak amacıyla,sektörde uygulanabilir fikirleri mobilya sanayine kazandırmayı hedefleyen biretkinliğin 26 Haziran 2013 Çarşamba günü saat 14:00’de Ege İhracatçı Birlikleri’nde36 projeyi sanayicilerle buluşturma kararı aldıklarını ve sektöre kolaylık veyenilik getirecek her türlü teknoloji odaklı tüm projelerindeğerlendirildiğini, uygulanabilir fikirlerin mobilya sanayine kazandırılmasıiçin projeler eib’de ihracatçılarla ve sanayiciler buluşturulacağını  söyledi.

Türkiye’nin mobilya ihracatının sürekli artış gösterdiğinive 2012 yılı sonunda 2 milyar doları aştığını anlatan Kemer, “Mobilya sektörüyenilikçi, özgün ürünler üreterek 2023 yılında 6 milyar dolar mobilya ihracatıhedefine ulaşmayı amaçlıyor. MAPP sayesinde mobilya sektörünün yüzde 95’inioluşturan KOBİ’lerin Ar-Ge harcaması yapmadan proje sahibi olabileceğini,KOBİ’lerin gelişimi sayesinde sektör daha ileriye taşınacak. Üniversite vesanayiyi bir araya getiren Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı bu hedefe ulaşmada iticigüç olacak, belki de bu hedefimizi 7-8 milyar dolara çıkarmamızı sağlayacak ”diye konuştu.

Gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, katılımcılardangelen projeler poster şeklinde sergilenecek. Her proje sahibi kendi projesinikatılımcılara tanıtacak. Etkinlikle, üretimde kullanılabilir projelerinsanayici ile buluşturulması hedefleniyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Arşiv