Yeşil oranı artıyor

  • 0
  • 814
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, ilçenin dört bir yanında oluşturduğuyeni park ve yeşil alanlarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırıyor.2009 yılından göreve başladığından itibaren her fırsatta Bayraklı'nın yeşilalan konusunda zayıf olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ,ilçeyi yeşille kaplamak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bugüne kadar 100 binmetrekare alan yeşillendirilirken, kişibaşına düşen yeşil alan miktarı ise,2.66 metre kareye ulaştı.  

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriBayraklı'daki yeşil alan miktarının artırılması için çalışmalarını hızlasürdürürken, bugüne kadar toplam 100 bin metre karelik alanda kurulan parklarlailçede yeşil alan miktarı yükseliyor. Buna göre 2009 yılında devralınan toplamyeşil alan miktarı 749 bin 946 metrekareyken, şuan itibariyle bugüne kadaryapılan çalışmalar sonrası Bayraklı'daki toplam yeşil alan miktarı 853 bin 90metrekareye çıktı. İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarıise 2009 yılında2.33 metrekareyken, bugün gelinen noktada kişi başına  2.66 metrekare yeşil alan düştüğü belirtildi.2013-2014 dönemi eklenmesi planlanan yeşil alan miktarı ise 20 bin metrekare olarakbelirlendi ve bu oranın büyük bölümünde çalışmalar tamamlandı. Öte yandan heryıl mevsimlik çiçekler dikerek ilçenin görünümünü de değiştiren belediyeekipleri farklı türlerde yıl içinde 85 bin çiçek tohumu dikti. Yılda ortalama250 bin çiçekle renklenen bahar ve yaz mevsimlerinde Bayraklı'da bu yıl sonunakadar 275 bin çiçek ilçeyi süsleyecek.  

YEŞİL ALANLAR ARTACAK 
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kentsel dönüşüm projesinintanıtım toplantısında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, herfırsatta dile getirdiği yeşil alan sıkıntısının kent yenileme projesi ile desona ereceği müjdesini verdi. Son 4 yılda yapılan çalışmalarla ilçenin yeşilmiktarı oranında artış yaşadığını da ifade eden başkan Karabağ, projekapsamında bu oranın 4 kat daha artacağını duyurdu. Çarpık yapılaşmanın hakimolduğu ilçede yeşil alan görülen yerlerde evlerin olduğunu söyleyen Karabağ,İzmir'de yeşil alanlara daha çok ihtiyaç olduğunu da vurgulayarak, Bayraklı'nıngiderek artan marka değeri ile birlikte gelişirken, yeşil alanlarının da aynıoranda büyüyeceğini belirtti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv