Yetkili servise uğramadan oto almayın

  • 0
  • 421
Yetkili servise uğramadan oto almayın
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, alıcıların ikinci el otoda herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için uyarılarda bulundu.

Okulların açılış tarihinin ertelenmesi ve Kurban Bayramı’nın sonbahara denk gelmesinden dolayı ikinci el oto satışlarının henüz sıcaklığını kaybetmeyeceğini ifade eden EGOD Başkanı İduğ, sirkülasyonunun fazlalaştığı bu aylarda çok fazla sorunla karşılaştıklarını belirterek vatandaşların ikinci el otomobil alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sıraladı.

Vergi kaydı aranmalı
Satın alınacak aracın herhangi bir aracıdan alınmaması gerektiğini, mutlaka vergi kaydının olup olmadığının araştırılması gerektiğinin altını çizen Mustafa İduğ, sahibinden alınacak araçlarda ise alıcıların söz konusu otomobilin kilometresinin oynanıp oynanmadığını ve daha önceden büyük hasar görüp görmediğini öğrenmesini tavsiye etti.

Satarken zarara uğramayın
Öncesi soruşturulmadan hasarlı bir aracın alınması neticesinde otomobilin elden çıkarılma sürecinde sorunlarla karşılaşabileceğini ifade eden İduğ, “İkinci el satışlarda ciddi teknik ve kalıcı sorunları olan araçlar farkına varmadan, değerinin çok üstünde paralar vererek alınabiliyor. Haliyle alıcı maddi kayba uğruyor. Bu yüzden almadan önce plaka sorgulaması yapmanın yanı sıra iyi bir yetkili servise götürmek faydalı olabilir. Halkımız alacağı araca boya, kaporta ve motor testini mutlaka uygulamalı” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv