Yılda 7 bin aileye erzak yardımı

  • 0
  • 898
Yazı Boyutu:

Sosyal belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla tümTürkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımıyapıyor. Her yıl 7 bin aileye yılda 4 kez olmak üzere toplam 28 bin paket erzakdağıtılıyor 

Sosyalyardımlar için her yıl 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi yıldadört kez olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi aileye erzak yardımı yapıyor. 22 kilolukerzak paketlerinde 2 kilo çay, 3 kilo şeker, 1 kilo salça, 2 kilo pirinç, 2 kilokuru, 4 paket makarna, 1 kilo reçel, 1 kilo zeytin, 2 kilo un, 2 kilo mercimekve 2 kilo sıvı yağ bulunuyor.  2012yılında kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla yılda ortalama 7bin aileye toplam 28 bin paket erzak dağıtılıyor. 

Komisyon onayıyla yapılıyor
Yardımlarmahalle muhtarları, meclis üyeleri ve çeşitli dernekler tarafından iletilen yada bizzat talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine Belediye Meclisi bünyesindebaşkanlık önergesiyle oluşturulan ilgili komisyonun onayıyla yapılıyor.Komisyonda, tüm partilerden üyeler yer alıyor. Komisyon aracılığı ile buyardımların yerine, doğru insanlara ulaşması sağlanıyor. Faaliyetler ihtiyaçsahiplerini rencide etmeden ve kesinlikle siyasetin yardım faaliyetinde öneçıkmasına izin vermeden gerçekleştiriyor. 

Sosyal belediyeciliğin gereği
 
Sosyalbelediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirdiklerini söyleyen BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ''Dileğimiz hiçbir yurttaşımızyardıma ihtiyaç duyacak bir konumda olmasın. Ancak ne yazık ki öyle olmuyor. Buanlamda biz de sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda yardıma ihtiyaçduyanlara periyodik olarak gıda yardımında bulunuyoruz’’ diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv