Yılın girişimcisi Baydöner oldu

  • 0
  • 948
Yazı Boyutu:

Ernst&Young’ın bu yıl dünya genelinde27'ncisini düzenlendiği EY Entrepreneur Of The Year - YılınGirişimcisi Ödülü’nü Türkiye’den Baydöner kazandı. Türk ağız tadınınvazgeçilmez lezzeti İskender döneri dünyaya tanıtma amacıyla yola çıkan Baydöner,4-8 Haziran’da Monte Carlo’da dünya çapındaki girişimcilerle yarışacak.

Dünyanın en prestijli iş dünyası ödülprogramı olan ve dünya genelinde 60 ülkede 145’ten fazla şehirde düzenlenen EYEntrepreneur Of The Year - "Yılın Girişimcisi" ödülü Türkiye’de sahibinibuldu. Bu yıl dünya üzerinde 27'inci, Türkiye'de ise 9'uncusunu düzenlenen ve HürriyetGazetesi, CNN Türk ve Endeavor'ın katkılarıyla düzenlenen yarışmada, 5 finalistarasından Baydöner “Yılın Girişimcisi” seçildi.

Baydöner ile birlikte Bürotime, DoğuşÇay, Logo Yazılım ve Özsüt markalarının yarıştığı finalde jüri üyeleri, dünyaçapında Türkiye’yi temsil etmesi için Baydöner’i seçti. Türkiye’nin en ünlü işadamlarından oluşan jüriyi, amacı ve hedefleriyle etkilemeyi başaran Baydöner, Haziranayı başında Fransa’nın Monte Carlo kentinde dünya genelindeki girişimciadaylarına karşı yarışacak.

Bilim, Sanayi veTeknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte İstanbulValisi Hüseyin Avni Mutlu ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı,Çırağan Sarayı'nda düzenlenen ödül töreninde, Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı FeridunTuncer ödüllerini, Bilim, Sanayi veTeknoloji Bakanı Fikri Işık, EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan VekiliHanzade Doğan Boyner’in elinden aldı.

“AmaçlarınınTürk ağız tadının vazgeçilmez lezzeti iskender döneri dünya çapında tanıtmak vehamburger, pizza gibi fastfood ürünlerin yanı sıra rahat tüketilebilir bir ürünolarak sunmak” olduğunu belirten YönetimKurulu Başkanı Levent Yılmaz; “2007yılında İzmir’den çıktığımız yolda bu amaç doğrultusunda, Türkiye çapında 77,yurtdışında 3 restorana ulaştık. Dünya Endeavor Girişimcisi ödülü ile birlikteTurquality Marka Desteğini ve son olarak da bu değerli girişimcilik ödülünüaldık. Bu destek ve inançla kısa zaman içinde uluslararası fastfoodmarkalarıyla yarışacak büyüklüğe ulaşacağımızdan kuşkumuz yok. İnanıyoruz kiyakın zamanda Avrupa’dan Ortadoğu’ya, Amerika’dan Uzak Doğu’ya kadar herkes,döneri Türk kültürüne ait, lezzetli, sağlıklı ve itibarlı bir yiyecek olarak tanıyacakve severek tüketecektir” diye konuştu.

BaydönerYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tuncer de girişimciliğin desteklenmesigerektiğini vurgulayarak, “Anadolu insanıgirişimci ruhu ve yaratıcı zekasıyla her dönem dikkat çekmiştir. Bugirişimciliğin desteklenmesi için biraz cesarete ihtiyaç var. Umuyoruz ki bugibi ödüller ve Turquality gibi destekler Türk girişimcisini yüreklendirerekdünya çapında başarı  hikayeleridoğuracaktır” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

23 Nisan'da koltuklar çocuklara emanet

Dünya Türk Doğal Taşını Almaya Geldi

Cennet meyvesi kuru incirde sezonun ilk yarısında ihracat yüzde 21 arttı

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Arşiv