Yılmaz’ın Rüyası

SosyalBen Vakfı’nın 2015 yılında İzmir’de Roman mahallesinde yaşayan çocuklarla atölye çalışmaları sırasında keşfettiği 12 yaşındaki Yılmaz Tunççekiç, burslu okuduğu Tan Sağtürk Dans Akademisi tarafından gerçekleştirilen ilk dans gösterisiyle göz kamaştırdı.

  • 0
  • 758
Yılmaz’ın Rüyası
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

SosyalBen Vakfı’nın 2015 yılında İzmir’de Roman mahallesinde yaşayan çocuklarla atölye çalışmaları sırasında keşfettiği 12 yaşındaki Yılmaz Tunççekiç, burslu okuduğu Tan Sağtürk Dans Akademisi tarafından gerçekleştirilen ilk dans gösterisiyle göz kamaştırdı.

7-13 yaş arası çocukların sosyal becerilerini ve benliklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlayarak bu doğrultuda atölye çalışmaları gerçekleştiren SosyalBen Vakfı’nın İzmir’de saha çalışmaları gerçekleştirdiği sırada dans tutkusundan ve yeteneklerinden etkilenerek Tan Sağtürk ile tanıştırılan, tam burslu olarak dans eğitimleri alan Yılmaz Tunççekiç, Eylül 2016’da izleyici olarak oturduğu salonda bu kez izlenen olarak yer aldı ve coşkulu alkışlarla onurlandırıldı.

Bayraklı Tepe Kule Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve çok sayıda veli ile davetli tarafından ilgiyle izlenen gösteri öncesi bilgi veren Tan Sağtürk, 2 haziranda başlayıp 23 haziranda sona eren İzmir gösterileriyle birlikte yaklaşık 14 bin öğrenciyi sahne çıkardıklarını söyledi. Tan Sağtürk, “Bu sene SosyalBen ile birlikte proje gerçekleştirelim istedik. Çok güzel şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bazen imkanı olmayan, bazen çok yetenekli çocukları belirli kurumlarla buluşturup, bir anne, bir baba gibi onları taşıyorlar. Ben de onların hazırladıkları filmlerinde oynadım. Yılmaz, ‘ben Tan Sağtürk’ dedi. Çok güzel film hazırlamışlar, Cem Yılmaz var, Nuri Bilge Ceylan var. Kendimiz gözükmedik ama çocuklarımız  ‘Ben Oyum’ dedi. Yılmaz’da bunlardan biri ve inanamayacağınız kadar yetenekli” dedi.

Yılmaz Tunççekiç ise çok sevdiği Tan Sağtürk ile tanışmanın kendisi için büyük heyecen demek olduğunu söyleyerek “onunla ilk tanıştığım da çok heyecanlanmıştım. Önce fotoğraf çekinmiş, sonra  da dans eğitimine başlamıştım. Bugün buradayım. Çok heyecanlıyım” diye konuştu.  

SosyalBen İzmir temsilcisi Seren Yenice ise 2015 yılında yaptıkları bir dans atölyesinde Yılmaz’la karşılaştıklarını, dansa olan yeteğini keşfettiklerinde Tan Sağtürk Akademi’ye getirdiklerini ve bir yıl önce izleyici olarak oturduğu salonda izlenen bir Yılmaz Tunççekiç  görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.  

Seren Yenice, “Tan Sağtürk Akademi başta emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Dans  tutkusu olan bir öğrencideki 1 yıllık arkın bile inanılmaz olduğıunu görüyoruz. Çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv