Yöneticiler, EGİAD’la Liderlik Yolunda…

  • 0
  • 570
Yöneticiler, EGİAD’la Liderlik Yolunda…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Şirketlerin genç yönetim kadrolarının, yeni fikir ve projeler üretebilecek “lider” özellikli yöneticilerin donanımlarının arttırılması amacından yola çıkan EGİAD Liderlik Akademisi 13. Dönem Projesi olarak bir kez daha iş dünyasıyla buluştu. Şirketlerin yeni nesil yöneticilerinin uygulayabilecekleri stratejiler, krizlerle başa çıkabilme becerisi, insan yönetimi ve işletmenin kurumsallaşması konularında daha donanımlı olabilmeleri için başlatılan proje sayesinde, yeni nesil bilinçli yönetici ve genç lider anlayışı bir kez daha gündeme getirildi.

EGİAD, Liderlik Akademisi kapsamında İzmir’in en köklü ve başarılı aile şirketlerinden biri olan Norm Cıvata örneğini ele aldı. Norm Civata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal’ın katılımıyla genç işadamlarına yönelik toplantı EGİAD Dernek Merkezinde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Seda Kaya, yüzde 97 si aile şirketlerinden oluşan üye profilinin dikkate alınarak oluşturulan Liderlik Akademisi’nin genç yöneticiler için önemli derecede yol gösterici olduğunu vurgulayarak, “EGİAD artık bir online akademi kurmuş oldu. Böylece bu eğitim toplantılarından özellikle zamanı kısıtlı üyelerimiz başta olmak üzere daha büyük bir çevrenin yararlanmasını hedefliyor ve online ortama kayan eğitim dünyasına adım atıyoruz. Akademi genç patronlara ve yöneticilere büyük ölçüde yol gösterici olmakta. Üniversitelerin akademisyenlerinin ve konusunda başarılı profesyonellerin Yöneticiler için verdiği akademi programı genç liderlik kavramını da gündeme getirirken, şirketlerin ve aile işletmelerinin eğitimlerini tamamlamış ve iş hayatına atılmış yeni nesil üyelerinin iş hayatına ilişkin uygulamalı ve teorik bilgiler almasını da sağlamakta” dedi.

Konuşmasına Norm Cıvata’nın 1973 yılında ki kuruluş hikâyesi ve ilerleyen yıllarda ki kurumsallaşma sürecini aktararak başlayan Uysal, katılımcılarla yaşadığı deneyimleri paylaştı. Üniversitede okurken başladığı iş hayatı ve  Standart Cıvata’nın kurulum sürecini aktaran Fatih Uysal; Norm Cıvata’nın 1995 yılında ilk ihracata başladığı dönemde üniversite yıllarında derslerde öğrendiği tanıtım taktiklerini pratikte uygulayarak müşteri ağını nasıl genişlettiğine değindi. Başarının kaliteli ürün ve kaliteli hizmet için müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktan geçtiğini belirterek, “Kuşaklar arasında elbette çatışmalar yaşanıyor ve yaşanacakta. Norm Grubu Kurucu Onursal Başkanı olan babam Nedim Uysal ile bizim de uzlaşamadığımız pek çok konu oldu. Ama saygıda hiçbir zaman kusur etmedim. Kaliteli ürün ve müşteri memnuniyeti politikamız oldu. Ekip çalışmasına ve Arge’ye önem verdik” dedi. Bugün üretimlerinin yüzde 40’ ını 35 ülkeye ihraç ettiklerini ifade eden Fatih Uysal, günümüzde yalnızca üretebilme yeteneğinin “marka” olmaya yetmediğini de vurgulayarak; “Norm’ u Norm yapan, bir dünya markası olmasını sağlayan da yalnızca üretim değil, mühendislik, tasarım, Ar-Ge, kalite, pazarlama, lojistik, satış sonrası hizmet gibi başlıklardan oluşan bir değerler topluluğudur. Bütün bu çalışmalar bizi maliyet, zaman ve kalite konusunda sektörümüzde farklı kılmış ve öne çıkarmıştır” dedi. 2011 yılında kurdukları Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge Bölümleri ile tüm müşterilerinin çözüm ortağı haline geldiklerini belirten Uysal, ana sanayi üreticilerine tasarım konusunda da hizmet verdiklerini kaydetti. 42 yıldır hem teknoloji hem de pazardaki gelişmeleri sürekli takip ve analiz ederek yatırımlarına ara vermediklerini anlatan Uysal, firma olarak çalışanlarına verdikleri önemin, ekip ruhu ve çalışan memnuniyetinin başarıları üzerinde çok olumlu etkiler yarattığını ifade etti. 1973 yılında Nedim Uysal tarafından kurulan NORM Grup’un bünyesinde, her biri kendi konusunda lider 9  imalat, 6 da lojistik ve pazarlama firması barındırdığını ifade eden Uysal, kurumsallaşma sürecini oluşturan en önemli üç faktörü; “Karşılıklı güven, ortak ve sağlam değerler, anlaşılır bir özgürlük olarak” sıraladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv