Yöresel Ürünler, Yerelden Küresele Ulaşacak

  • 0
  • 564
Yazı Boyutu:

İzmir’de 2. kezdüzenlenen YÖRESEL ÜRÜNLER El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivaliuluslararası olma yolunda ilerliyor. Bazı turist kafileleri ve Türkiye dışındangösteri ekipleri Kültürpark’ daki etkinliğe katıldı. Festivalin uluslararasıadımlarının atılmaya başlandığına dikkat çeken Gençiz Fuarcılık Genel MüdürüOsman Gençer, yöresel ürünleri küresel pazarlara taşımak için hedefbüyüteceklerini söyledi.  

Türkiye’nin tüm renklerini İzmirKültürpark’a taşıyan 2. YÖRESEL ÜRÜNLER El Sanatları ve Kültürel TanıtımFestivali başarıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl İzmirlilerin yoğun ilgigösterdiği festivale bu sene Ege Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlarda ilgigösterdi. Özellikle İzmir’e komşu iller ve ilçelerden çok sayıda vatandaşfestivali ziyaret etti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel ürünleriyakından inceleyen vatandaşlar bol bol alışveriş yaptı. Halkoyunları, Konserlerve müzik dinletileriyle farklı atmosferleri yaşayan vatandaşlar eğlencelisaatleri yaşadı.

2. YÖRESEL ÜRÜNLER El Sanatları ve KültürelTanıtım Festival’inde bazı ilklerde yaşandı.  İzmir’de bulunan bazı turist kafilelerifestivali ziyaret programlarına dahil etti. Turistlerin ziyaretlerikatılımcıları heyecanlandırdı.  Stantsahipleri ve rehberler turistlere yerel ürünler hakkında bilgi verdi.Turistlerin alışverişleri festivale canlılık kattı. Kazakistan Halk Danslarıekibi festival kapsamında sahne aldı. Ekibin şarkıları ve dansları büyük alkışaldı. 

Yöresel ürünlerin tanıtılması vesıcak satışlarının festival kapsamında başarıyla yapıldığını vurgulayan GençizFuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, önümüzdeki yıllarda festivalin çıtasınıyükseltmek istediklerini ifade etti.  Gençer, “Düzenlediğimiz SOUVENIR HediyelikEşya Günleri içinde yöresel ürünlerimize ağırlık vererek onlarıdesteledik.  İki yıldır da ayrıorganizasyon olarak gerçekleştiriyoruz. Gıda Fuarımızda da özel bir bölümleyöresel ürünleri desteklemek istiyoruz. Bu yıl YÖRESEL ÜRÜNLER FESTİVALİ’mizuluslararası olma yolunda ilk adımlarını attı. El sanatları hediyelikler, damaktatları ve kültür tanıtımımızı festivalimizle uluslararası boyutataşıyabiliriz. Ama uluslararası markalar oluşturmanın ilk adımları atılırkenhitap edilecek hedef kitlenin ve tüketicilerin analizi ile pazarda mevcut olanya da muhtemel pazara girecek rakiplerin iyi analiz edilmesi gerekiyor. Buanalizleri yaparak katılımcılarımızı küresel ekonominin rekabeti yüksekpazarlarına hazırlamamız gerekiyor. YÖRESEL ÜRÜNLER Yerelden Küresele bufestivalle adım adım ulaşacak”dedi.

Festivalin paydaşlarından İzmir KentFederasyonu Başkanı Turgay Yokuş YÖRESEL ÜRÜNLER El Sanatları ve KültürelTanıtım Festival’inin uluslararası olması için ciddi bir çalışmayı ortayakoyacaklarını söyledi. Yokuş, “Barajda biriken durağan suyu elektrik enerjisineçevirmenin bir yolu olmalı! Potansiyel harekete geçirilmeli. Bunun içinyapılması gerekenler söylemesi kolay uygulaması zor olsa da imkânsız değildir. Türklerolarak tarihte birçok ilki gerçekleştirmiş, bir çağın kapanıp öteki çağınaçılmasını başarmışsak, bizler için yenidünya markaları yaratmak da çok zorolmayacaktır. Yeter ki dünya pazarlarındaki fırsatları iyi analiz edelim veamatör bir ruh ile yavaş yavaş acele etmesini bilelim”şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv