'Yürek'lere su serptiler

  • 0
  • 1.109
Yazı Boyutu:

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası ve çevresinde bir ilk gerçekleşerek, açık kalp ameliyatları başladı. Kuşadası ve çevresinde kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi alanında ilk kez hizmet veren Hastane’de birkaç gün arayla iki açık kalp ameliyatı yapıldı. Hastalar kısa sürede sağlığına kavuşurken, Başhekim Op.Dr. Barış Gürcü, “Önceden İzmir’e ya da Aydın’a sevk edilen ciddi rahatsızlığı olan hastaların çoğunu hastanemizde tedavi edebiliyoruz. Özellikle yaz döneminde artan ölümlerde bu sene azalma oldu” dedi.
 
Universal Kuşadası Hastanesi’nde geçtiğimiz günlerde tedavi edilen Hayriye Esen ve Hatice Küçükoğulları, Universal Kuşadası Hastanesi’nde kalp damar cerrahı Op.Dr.Mehmet Nuri Karabulut tarafından açık kalp ameliyatı (by-pass) yapıldı.
 
Kuşadası’nda yaşayan 62 yaşındaki ev hanımı Hayriye Esen, bundan birkaç hafta önce göğsünde sıkışma ve ağrı şikayetiyle Universal Kuşadası Hastanesi’ne başvurdu. Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr.Alper Onbaşılı tarafından yapılan anjiyoda, kalbin en önemli damarında yüzde 90 oranında tıkanıklık tespit edildi. Hekimler en uygun tedavinin koroner by-pass olduğuna karar verdiler. Kalp-damar cerrahı Op.Dr.Mehmet Nuri Karabulut, göğüs ön duvarındaki atardamarı kullanarak açık kalp ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi. 1 gün yoğun bakımda kalan Esen, 1 hafta sonra da sağlıklı şekilde taburcu oldu.
 
“Artık Genç Kız Gibi”
Doktorlarının “artık genç kız gibi sağlıklı” dediği Hayriye Esen, “Önceden bu tür operasyonlar için İzmir’e gidilmesi gerekiyordu. Ailem ve yakınlarım şehir dışında gidip gerek yollarda perişan olacaktı. Oysa evime çok yakın bir mesafede sevdiklerimin yanımda ameliyatımı oldum. Hastanede deniz manzaralı odamda by-pass olmuş gibi değil de, sanki 5 yıldızlı bir otelde tatile gelmişim gibi hissettim. Hem doktorların hem çalışanların ilgi ve güzler yüzüyle sağlığıma kavuşarak ayrılıyorum. Kuşadası’nda böyle bir imkan  sunulması çok güzel bir şey. Açık kalp ameliyatları bile ayağımıza geldi” diye konuştu.
 
Doktorlar Sıkı Takibe Aldı
Aydın’ın Bozdoğan ilçesi Yaka Köyü’nde yaşayan 72 yaşındaki Hatice Küçükoğulları da Universal Kuşadası’nin ilk açık kalp ameliyatı olan hastalarından. Daha önceden bir takım kalp rahatsızlıkları yaşadığı için birkaç hafta önce şikayetleri yeniden ortaya çıktığında Universal Kuşadası Hastanesi’ne başvuran Küçükoğulları’nın genel sağlık durumu iyi olmadığı için Dahiliye Uzmanı Dr.Derya Ünver tarafından hastaneye yatırılarak 1 hafta boyunca sıkı takibe alındı. İlaç tedavisiyle sağlık durumunda düzelme olduktan sonra Kalp-Damar Cerrahı Op.Dr.Mehmet Nuri Karabulut tarafından sol bacağından alınan toplar damarlar, kalbin 2 büyük damarıyla değiştirildi. Yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle 5 gün yoğun bakımda kalan Küçükoğulları, serviste de birkaç gün takip edildikten sonra hiçbir destek almadan taburcu edildi.
 
“Kuşadası En İyisini Hak Ediyor”
Universal Kuşadası Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Barış Gürcü, yaz döneminde 1 milyon kişiye ulaşan nüfusuyla çok önemli bir turizm bölgesi olduğu için sağlık alanında en iyi standartları hak ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi: “Hastanemizde yakın çevrede olmayan kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, yoğun bakım, nöroloji, beyin cerrahisi gibi önemli ve anında müdahale gerektiren branşlar başta olmak üzere tüm dallarda hizmet vererek bölgenin hak ettiği standartlarda hizmet vermek amacıyla yola çıktık. Bu yaz, çok sayıda ani gelişen rahatsızlara hemen müdahale ederek, çok sayıda insanın hayatının kurtulmasını sağladık. Hastanemizin bölgenin hem sağlığına, hem de turizmine önemli bir katkı sağladığını düşünüyoruz. Yöre insanı bizi çok çabuk benimsediği için mutluyuz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv