Yusuf Kenan Çakar siyasi etiğe uygun davransın

  • 0
  • 778
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, geçtiğimizgünlerde AK Parti’den istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf KenanÇakar’ın görevinden de istifa etmesini beklediklerini söyledi.

Yusuf KenanÇakar’ı uzun yıllardır tanıdığını, partide kendisiyle birlikte çalıştıklarını,yol arkadaşlığı yaptıklarını hatırlatan Akay, “Kendisiyle geçmişe dönük bir hukukumuzvar. Yol arkadaşlığımız var. Benim kendisinden beklediğim ve şahsına yakıştırdığım,sadece partiden istifa etmekle yetinmeyip görevinden de istifa etmesidir.Yıllardır tanıdığım Yusuf Kenan Çakar, siyasi etik kavramını dilindendüşürmeyen bir arkadaşımızdır. Siyasi etik neyi gerektiriyorsa onu yapmalıdır.Bu işi daha fazla uzatmasının, yıllardır birlikte çalıştığı dava ve yolarkadaşlarını daha çok üzmesinin bir anlamı yok. Kendisini bulunduğu makamlaragetiren ve uzun yıllar Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği, İlBaşkan Yardımcılığı gibi görevlerle onurlandıran partisinden istifa ettiği gibigörevinden de istifa etsin. Unutulmamalıdır ki siyaset, her şeyden önce insanibir eylem olması nedeniyle, ahlaki tutumlarla donanmış bireylerin yürüttüğü birfaaliyettir. Siyasette ahlaklı olmak en büyük erdemlerden birisidir. Siyasiahlakın da bir gereği vardır. O da şudur, bir partinin seçmenlerinin oylarıylaseçildikten sonra o partiden istifa etmekle kalmamak, o partinin kendisinigetirdiği makamdan da istifa etmektir. Arzu ettiği görevlere gelemediği içinpartisinden istifa eden Sayın Yusuf Kenan Çakar’ın bir an önce siyasi ahlakauygun bir şekilde hareket etmesini bekliyor ve umuyoruz. ” dedi.

Brütüskonumuna düşmesi hoş olmadı

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çakar’ınpartiden istifa ettikten sonra yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. Çakar’ınyaptığı açıklamaları oldukça yakışıksız bulduğunu ifade eden Akay, “SayınÇakar’ın istifa ettikten sonra partimiz ve parti mensuplarımız aleyhindeyaptığı açıklamaları oldukça manidar buluyorum. Kendisini ‘Brütüs’ konumunadüşürmesi hiç hoş olmadı, ben kendisi adına çok üzüldüm. Dün söylediklerinintersini söylemesi, beraber çalıştığı, yol arkadaşlığında, dava arkadaşlığındabulunduğu kişiler hakkında menfi açıklamalar yapması çok yakışıksız olmuştur.Bütün bu olanlardan ve söylenen sözlerden sonra aklıma bir söz geliyor.Eskhylos, ‘Önemli olan iyi yaşamak değil, yaşamayı iyi bitirmektir’ der. SayınÇakar’ın siyasi finali hiç hoş olmadı, kendisini dava ve yol arkadaşlarına,partisine ihanet eden bir kişi durumuna düşürdü. Şimdi yapması gereken tek şey,onurluca görevinden istifa etmek ve kabuğuna çekilip nerede hata yaptığınıdüşünmektir. Benim kendisine tavsiyem budur.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv