Zaman “BİROL’MA” zamanı

  • 0
  • 853
Yazı Boyutu:

CHP İl DisiplinKurulu Üyesi, Her-Dem-Der(Herkes için Demokrasi Derneği) Genel Başkanı, işadamı Birol Soylu, Çiğli Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Başvuru dosyasını CHPÇiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e teslim etti. İthal aday eleştirilerine tepki gösteren Soylu, "Çiğli’ninbağrından çıkmış biri için ithal aday eleştirileri yapılmasın. Ben dışarıdangelmedim. İçeriden geldim. Mamak zindanlarından geldim” dedi. Çiğli için 5büyük projesi olduğunu söyleyen Soylu, " Amaç aynı gaye aynı. Çözüm deaynı. Çözüm ‘BİROL’madan geçer”dedi.

 

KATILIM GENİŞ OLDU
Soylu’nun adaylık açıklamasına CHP YDK Üyesi Sumru Karaer, Ege Makedonya Göçmenleri Genel Başkanı Kemal Uzunkaya, Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Akif Akar, Devrimci 78’ler Federasyonu Genel Sekreteri HüseyinYılmaz, Devrimci 78’ler Federasyonu İl Başkanı Hamit Mumcu, Ege Bölgesi Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyon Sekreteri Öner Osmanoğlu, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Batur,CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyeleri, merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın oğluLevent Piriştina, muhtarlar, ve çok sayıda partili katıldı.

 

 ‘İTHAL ADAY’ DEĞİLİM
Toplantıyakatılanlara “Yoldaşlar, demokrasi sevdalıları” diye seslenerek konuşmasınabaşlayan Soylu, “Çiğli’nin bağrından çıkmış biri için ithal aday eleştirileriyapılmasın. Ben dışarıdan gelmedim. İçerden geldim. Mamak zindanlarındangeldim” dedi.

 

5 BÜYÜK PROJEM VAR
Çiğli’nin İzmir içinde gelişmeye en müsait ilçe olduğunu ifade eden Soylu, “ Büyükşehir’de yaptığım genel müdürlük döneminde Çiğli’ye de hizmetlerim oldu. Hayatım boyunca hep insanlara hizmet ettim. Turizmci, belediyeci ve devrimci birikimimi gözden geçirdiğimde belediye başkanlığı için yola çıkmaya karar verdim. Çiğli’de meydan az, park az yeşil alan az ama bunlar proje değil. Bunlar belediyelerin rutin işleri. Bizim size sunacağımız projeler Çiğli’yi başka ilçelerin arka bahçesi yapmaktan kurtaracak. Çiğli’de deniz var. Sanayi var. İnsan var. Projeleri yapmamak için hiçbir sebep yok. 5 büyük projem var. Hepsinin ayakları yere değiyor. Bu projelere destekleri için TMMOB’ye teşekkür ederim. Günü geldiğindebu 5 projeyi anlatacağım” diye konuştu.

 

MANEVİ PROJEM: GEZİPARKI
Manevi projesini açıklayan Soylu, “ mahalle komiteleriyle yürütülen bir anlayış olacak. Muhtarlarımızla birlikte Çiğli’yi yöneteceğiz. ‘Ben’ yok sadece ‘biz’ var. Hepimizin son günlerde vicdanını sızlatan AKP faşizminin açtığı yaralar var. Gezi Parkı’nın bire bir aynısını Çiğli’ye yapacağız. Orada kaybettiğimiz canların isimlerini parkın içinde yaşatacağız”dedi.

 

KAPIM HEP AÇIK OLACAK
“Neler yapmayacağımıanlatmak istiyorum” diye konuşmasını sürdüren Soylu şöyle devam etti; “ Makamodamı hiç kapatmadım. Kapım hep açık kaldı. Sizlerinde desteğiyle başkanseçildiğimde belediye başkanlığı kapımı kapatmayacağım, yine hep açık olacak.Bizibir yere getiren iradeleri unutmayacağız. Korumalarla dolaşmayacağız”

 

ÇÖZÜM ‘BİROL’MAKDAN GEÇER
Konuşmasının sonunda parti içi mesajlar veren Soylu, “CHP’liler olarak her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. Namus sözü veriyorum hiçbir partilim için ne konuşurum ne konuştururum. Hepimizin ortak düşmanı faşizm…Amaç aynı gaye aynı. Çözüm de aynı. Çözüm ‘Birol’makdan geçer”dedi.

 

ÖZGEÇMİŞİ
Soylu:özgeçmişi ile ilgili bilgi verdi:  “3 Nisan 1963 yılında ÇİĞLİ Sasalı’da dünyaya geldim. (Sasalı-Tuzla’da çalışan babamın Ankara’ya taşınması neticesiyle doğum yeri nüfusta Ankara olarak yazılmıştır.) Daha lise yıllarımda değişik yerlerde komi olarak çalıştım. 12 Eylül Askeri Harekatı sebebiyle öğrenimimi yarıda bırakarak Antalya’da turizm sektöründe çalışmaya başladım.1987-1990 yılları arasında Ankara Ulucanlar Ceza Evi’nde siyasi tutsak olarak yattım.

7 yıl muhtelif yazlık tesislerde ve kışları İstanbul’da çalışmak suretiyle geçirdim. Vatani görevimi 1990-1991 tarihleri arasında Gata Haydarpaşa Hastanesinde protokol görevlisi olarak yaptım. Sonrasında tarih ve görevlerimi aşağıda belirteceğim üzere mesleğimde önemli mevkilere geldim.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Almanca Enformasyon Belgesi, TSE belgeleri ve profesyonel gemi adamı belgesi sahibiyim.
Denizi, kitap okumayı, müzik dinlemeyi ve ailemle birlikte vakit geçirmeyi çok seviyorum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. İyi derecede Almanca ve İngilizce biliyorum.

 

ÇALIŞTIĞIM TESİSLERVE GÖREVLERİM

1981-1987 yıllarıarasında değişik otellerde komi,garson ve şeflik yaptım.

 1991-1993 Grand HotelTemizel- Restaurant ve Barlar Müdürü AYVALIK

 1993-1995 CesarsHotel-Servis Müdürü SİDE

 1995-1996 Club HotelÇimpur- Yiyecek&İçecek Müdürü ALANYA

 1996-1997 MeryanHotel- Yiyecek&İçecek Müdürü ALANYA

1997-2000 Büyük Samsun Hotel – Genel Müdür Yardımcısı SAMSUN

2000-2001 Süral Saray Hotel-Otel Müdürü SİDE

2001-2002 Grand Marmara Hotel-Genel Müdür KOCAELİ

20O0-2003 Ares Club Dedeman- İşletmeci ANTALYA

2004-2008 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Grand Plaza A.Ş.-GenelMüdür

2008-2009 My House Hotel-Genel Koordinatör

2009-….. İzmir Arena Genel Koordinatör

 
MENSUBU OLDUĞUMSİYASİ PARTİ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi 2012 …

Herkes İçin Demokrasi Derneği Genel Başkanı

Devrimci 78’liler Federasyonu Üyesi

İZSİAD(İzmir Sanayici İşadamları Derneği) Üyesi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv