Zeytine Hayat Veren Kadınlar Ödüllendirildi

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen fotoğraf yarışmasında derece giren fotoğraf sanatçıları ödüllendirildi.

  • 0
  • 544
Zeytine Hayat Veren Kadınlar Ödüllendirildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD)  tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen fotoğraf yarışmasında derece giren fotoğraf sanatçıları ödüllendirildi. Bu yıl 3. Kez “Zeytine Hayat Veren Kadınlar”  teması ile gerçekleştirilen yarışmaya 145 eser katıldı. Jüri üyelerinin en iyileri belirlemek için oldukça zorlandığı elemede  Şükriye Turpcan, İffet Karaca, Zehra Çöplü, Sinem Eroltu ile Filiz Kılıç dereceye girdi.  

Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirilen ödül törenine İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, KOSGEB Güney Hizmet Müdürü Mustafa Çanakçı, İZİKAD üyeleri, ödül alan fotoğraf sanatçıları ve davetliler katıldı.

Törende konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, zeytin ağacının bilge, birikimli ve zengin bir iç dünyaya sahip olduğuna işaret ederek, insanlık için önemli erdem ve değerlerin sembolü olduğunu söyledi. Temalarını bu nedenle belirlediklerini zeytinin eğer bir kadın olmasaydı zeytinyağı gibi can suyunu üretemeyeceğini ifade eden Serter, “İZİKAD olarak zeytin ve kadını fotoğraflayarak, hayattan kareler sunmak istedik. Yarışmamıza birçok değerli fotoğraf sanatçısı ile fotoğrafa gönül vermiş amatör 45 kişi 145 eserle katıldı. Birbirinden değerli jüri üyelerimiz de en iyileri belirlemeye çalıştı. Ben bu zorlu görevi üstlenen jüri üyelerimize ve birbirinden güzel fotoğrafları ile yarışmamıza katılan bütün isimleri kutluyorum.  Önümüzdeki yıl da başka bir tema ile yarışmamızı sürdüreceğiz. Bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından önce Jüri üyelerine teşekkür plaketleri takdim edildi. Daha sonra ödül alan kadın fotoğrafçılara ödülleri verilirken, yarışma destek olan sponsor firma ve kurumlara da plaket ile teşekkür edildi.,

Sergilenmeye değer görülen 30 eser 28 Aralık tarihine kadar Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde sergilenecek.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv