Zirve’nin logosunu İzmirliler seçecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi dünyanın en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için çalışmalarını hızlandırdı. Rusya’nın Kazan, Meksika’nın Merida kentlerini geride bırakarak 2021’de Zirve’ye ev sahipliği yapmaya hak kazanan İzmir, dünyanın önde gelen kültür üreticilerini bir araya getirecek.

  • 0
  • 685
Zirve’nin logosunu İzmirliler seçecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi dünyanın en önemli kültür etkinliklerinden biri olan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi için çalışmalarını hızlandırdı. Rusya’nın Kazan, Meksika’nın Merida kentlerini geride bırakarak 2021’de Zirve’ye ev sahipliği yapmaya hak kazanan İzmir, dünyanın önde gelen kültür üreticilerini bir araya getirecek. Zirve için tasarlanan üç logodan hangisinin kullanılacağı ise İzmirlilerin oylarıyla belirlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) tarafından kültürün sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ve 2021 yılında İzmir’de yapılacak Kültür Zirvesi için adımlarını hızlandırdı. Önceki yıllarda İspanya’nın Bilbao, Güney Kore’nin Jeju ve Arjantin’in Buenos Aires kentlerinde yapılan Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi 2021 yılında bu kez İzmir'de kültür aktörlerini bir araya getirecek.   

Üç logodan biri seçilecek
Büyükşehir, Kültür Zirvesi’ni İzmir'de bir araya gelme ve bağlantı içinde olma fikrini simgeleyen bir logoyla tanıtacak. Zirve için tasarlanan üç logodan hangisinin kullanılacağı ise İzmirlilerin oylarıyla belirlenecek. Biz İzmir dijital platformu üzerinden logo anketini sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 21 Aralık tarihine kadar oylamayı sürdürecek. “Sizce hangisi Kültür Zirvesi'nin logosu olmalı?” sorusuyla başlatılan oylamaya “bizizmir.com” adresinden ulaşılabiliyor. 

Avrupa Kültür Başkenti hedefi
2021 Kültür Zirvesi’nin İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dünyanın önde gelen kültür üreticileri sanatçıları ve kanaat önderleri İzmir'de buluşacak. Bu zirve İzmir'i Avrupa kültür başkenti yapma hedefimiz için de önemli bir adım olacak. Aynı zamanda kentin uluslararası alandaki görünürlüğünü artıracak. Kültür küresel salgın ve diğer krizlere karşı verdiğimiz mücadelede son derece önemli olan yaratıcılığa, yeniliğe, dayanışmaya ve işbirliğine de ilham verir. Çünkü kültür sanat bir toplumun, bir kentin ruhudur. Eğer o ruh canlı, diri tutulamıyorsa bu tür küresel krizlerin sonuçları çok ağır olur” dedi. Soyer, 2021 Kültür Zirvesi’nin logosuna İzmirlilerin karar vereceğini de hatırlatarak “İzmirlilerin bu büyük organizasyonun daha en başından bir parçası haline gelmesini istiyoruz. Çünkü siz ne yaparsanız yapın kentli sahiplenmezse gerçek bir başarıya ulaşmak mümkün olmuyor. O nedenle bu heyecana herkesin ortak olmasını istiyoruz. Türkiye’nin kültür sanat insanlarının da hazırlık aşamasından itibaren yanımızda olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kazan ve Merida’yı geride bıraktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gösterilen yoğun çaba ve titizlikle hazırlanan başvuru dosyası sayesinde İzmir, Tataristan’ın Kazan ve Meksika'nın Merida şehirlerini geride bırakarak 2021 Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştı. 

Küresel düzeyde kültür politikaları ve kültüre ilişkin gündemlerin tartışıldığı Kültür Zirvesi ile İzmir’in kültür alanında küresel bir aktör olarak tanınması hedefleniyor. Dünyanın önde gelen kültür üreticileri, sanatçıları ve kanaat önderlerini biraya getirecek Zirve ile İzmir’in kültür kenti hedefinde önemli bir aşama kaydedeceği öngörülüyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv