Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir

  • 0
  • 927
Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü’nün katkılarıyla “Atatürk’ün Asker Kişiliği” adlı söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesi  Ege Üniversitesi Merkez Kütüphane işbirliğiyle hazırlanan “Atatürk’ün Asker Kişiliği Kitapları Sergisi” öğrencilerle buluştu. Öğretim Görevlisi Oktay Çanaklı kitaplar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında düzenlenen söyleşi Öğretim Görevlisi Oktay Çanaklı tarafından verildi. Çanaklı; Birinci Dünya Savaşının 100.yıl dönümü olduğunu ve Atatürk’ün askerlik hayatında savaştığı cephelerdeki başarısı konusunda önemli bilgiler verdi.

Çanaklı; Atatürk’ün  askerlik hayatı boyunca çok cesaretli ve gözü pek bir asker olduğunu söyledi. Bu başarılarının ardında liderlik olgusunun fazla ve savaş stratejisini iyi bildiğini ifade etti. Atatürk’ün askeri kişiliğinin yanında çok hümanist bir tavra sahip olduğunu da belirten Çanaklı;  Atatürk’ün “Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir” sözünün önemli olduğunu vurguladı.

Ayrıca Çanaklı;   Atatürk’ün savaş sırasında çok kitap okuduğunu belirtip gençlerin de daha fazla kitap okuması gerektiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.  (İZMİR(Ege Ajans/Özgecan Erceylan-Gökhan Işık)
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv