14 Hastaneye 14 Evde Hasta Bakım ve Nakil Ambulansı

  • 0
  • 1.267
14 Hastaneye 14 Evde Hasta Bakım ve Nakil Ambulansı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelere, hastaların evden sağlık kurumuna, sağlık kurumundan eve ve gerektiğinde sağlık kurumundan sağlık kurumuna nakli için tam donanımlı “Evde Sağlık Hizmetleri Hasta Nakil Ambulansları” verildi. Hastane de tedavisi bitmiş, taburcu olmuş ama yatalak durumda olan ve evine kendi imkanlarıyla gitmek zorunda kalan hastaların artık eve nakilleri ve daha sonra da kontrol için hastaneye ulaşımları bu ambulanslar ile gerçekleştirilecek.

Yakında hizmete girecek olan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleşen çevre halkın da yoğun ilgi gösterdiği Evde Bakım Hizmetleri ve Nakil Ambulansları anahtar teslim törenine Milletvekili Nesrin Ulema, İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, hastane yöneticileri, Kuzey KHB çalışanları ve Çiğli EAH. yapımında çalışanlar katıldı.

Evde Bakım Hizmetleri ve Nakil Ambulansları anahtar teslim töreninde açılış konuşmasını yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Sağlık Bakanlığı ile birlikte ortak amacımız şöyle ki; özellikle evde yatan yatalak hastalarımız var. Eskiden bu hastalar kontrole çağrıldığında hastaneye gelirken kendi imkanları ile gelmek zorunda kalıyorlardı. Artık bu hastalarımız kayıt altına alınacak ve taburcu olduktan sonra kontrole geliş gidişleri sırasında tam donanımlı yeni ambulanslarımız onlara eşlik edecek. Evde Bakım Hizmetleri ve Nakil Ambulanslarımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını ve şifa dağıtmasını diliyorum” dedi.

Evde Sağlık Hizmetlerinin üç ayağı olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır “İlk ayağının İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından evlerinde kimsesiz kalmış olan çoluğu çocuğu, yakını, komşusu artık onu taşıyamaz hale gelmiş olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza ve kimsesizlere sahip çıkması sonucu verilen sağlık hizmetidir. İkinci ayağı hastanelerde tedavisini görmüş hastalarımızın taburcu olduktan sonra evinde bakımını devam ettirme sürecidir. Üçüncü olarak ise ve nihayet evde son günlerini geçireceği veya tedavilerini sürdürebileceği Palyatif Bakım Kliniklerimiz var. Bu üç ayağın hastane ayağını yani ambulanslarımızı bugün çok değerli Genel Sekreterimizin katkılarıyla hayata geçiriyoruz. Bu ambulanslar hastalarımızın gerek hastaneden eve gerekse evden hastaneye taşınmasında çok önemli bir hizmet sunacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür edip milletimize hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.

Sağlıklı ve kaliteli yaşamın önemine değinerek son 13 yılda sağlık alanındaki gelişmelere işaret eden Sayın Milletvekilimiz Nesrin Ulema “Artık bugün hastalarımız Aile Hekimleri ile 1. Basamak sağlık hizmetini alarak ilaçlarını yazdırabilmekte, hastanelerde 2. Basamak sağlık hizmeti alarak dilediği gibi muayene olabilmekte, Üniversite, Eğitim ve Araştırma hastanelerinde özel hastane statüsünde tedavilerini sürdürebilmekte. Bugün aslında bu töreni çok önemli bir mekandan yapıyoruz. İzmir’in kuzey bölgesine hizmet verecek olan Çiğli EAH bahçesinden bu anahtar teslim törenimizi gerçekleştiriyoruz. 600 yataklı hastanemiz 2 ay içinde İzmirli vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Bu tesisimizin Çiğli ve İzmirli vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Sosyal devlet ve büyük ülke olma yolunda bu millete yakışan 14 yeni Evde Bakım Hizmetleri ve Nakil Ambulans aracının tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Evde Sağlık Hizmetleri Hasta Nakil Ambulanları Sağlık Bakanlığı desteği ile üzerinde Sağlık Bakanlığı ve Evde Sağlık Hizmetleri Logosu, Evde Sağlık Hizmetleri Başvuru Numarası (444 3 833) ve “Hasta Nakil Ambulansı” ibaresi ile hizmete özgü giydirilmiş şekilde tam donanımlı olarak hastanelerin yöneticilerine teslim edildi.

Tam donanımlı Evde Sağlık Hizmetleri Hasta Nakil Ambulansları içerisinde; mekanik ventilatör cihazı, sabit vakum aspiratörü, portatif aspiratör, otomatik eksternal defibrilatör, canlandırma ünitesi bulunmaktadır.


Ambulans teslimi yapılan hastaneler:
-Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
-Dr Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve araştırma Hastanesi
-Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi
-Karşıyaka Devlet Hastanesi
-Alsancak Devlet Hastanesi
-Bergama Dr Faruk İlker Devlet Hastanesi
-Aliağa Devlet Hastanesi
-Bornova Devlet Hastanesi
-Çiğli Devlet Hastanesi
-Menemen Devlet Hastanesi
-Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi
-Kemalpaşa Devlet Hastanesi
-Dikili Devlet Hastanesi
-Foça Devlet Hastanesi
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv