Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi'nin Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen Atatürk Oratoryosu etkinliği, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

  • 2
  • 639
Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi'nin Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen Atatürk Oratoryosu etkinliği, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sahneye çıkan 50 çocuktan oluşan koro, Atatürk'ün ideallerini temsil ederek, ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyacaklarını performanslarıyla gösterdi. Bu koro, hazırlıklarını 6 ay öncesinden İzmir'in farklı bölgelerindeki ÇYDD İzmir Şubesi Çağdaş Etkinlik Merkezleri ve Çocuk Kulüplerinde, gönüllü müzik öğretmenleri Esin Akgüngör, Ruhsar Gençer ve Ayşen Şentürk önderliğinde yoğun bir şekilde sürdürdü.

Etkinlik boyunca sunuculuğu Deniz Dünyaoğulları Hünler üstlendi. Sahnedeki çocukların heyecanı ve coşkusu, gönüllü müzik öğretmenlerinin ve Bayraklı Belediyesi Tobav Mandolin Orkestrası üyelerinin katkılarıyla birleşti. İzleyicilerin yüzlerindeki mutluluk ve gurur ifadesi uzun süre hafızalardan silinmeyecek gibi görünüyor. Ayrıca, ÇYDD İzmir Şubesi Çağdaş Liseli Gençlik Halkoyunları Ekibi'nin sunduğu Zeybek oyunu, etkinliğe ayrı bir coşku kattı.

ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Onur H. Ertürkan, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Ertürkan, "Atatürk'ün izinde, Cumhuriyet devrimlerinin aydınlanmacı ruhuyla, her yaştan insanın umutla bir araya geldiği bir gün yaşadık," dedi. Başta Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu üyesi çocuklar ve öğretmenleri olmak üzere, etkinliğin başarılı olmasında emeği geçen tüm gönüllülere, destekçilere ve çocuklarını fedakarca yetiştiren anne babalara teşekkürlerini sundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çocuk Belediyesi çalışanlarına, sunucu Deniz Dünyaoğulları Hünler'e, Bayraklı Belediyesi Mandolin Topluluğu Üyelerine, Dev Ajans, İzmir Folklor Derneği’ne de özel teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (2)
  • Idil Yazıcıoğlu

    Idil Yazıcıoğlu

    Tüm gönüllülerin içten çalışması ile öğrencileri motive etmeleri ve öğrencilerin coşkusu ile güzel bir gün yaşatanlara, bugünün özelliğini ve güzelliğini düşünenlere kucak dolusu selam ve sevgiler.

    30 Nisan 2024 10:49
  • Hatice Altuner

    Hatice Altuner

    Size yakışan, İzmir’e yakışanı yapmışsınız canım. Kutlarım sizi, başta sen olmak üzere. Nice güzel çalışmalarınızı görmek üzere❤️Hatice Altuner TÖYKO Dikili

    29 Nisan 2024 13:02
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Piyano Öğrencileri Dinletisi

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Arşiv