14 yaşında “dünya üçüncüsü” oldu

  • 0
  • 959
14 yaşında “dünya üçüncüsü” oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu İrem Bekdaş,Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Dünya Yıldızlar TekvandoŞampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

 

Dünya Tekvando Federasyonu’nun (WTF) ilk kez düzenlediği ve63 ülkeden 578 sporcunun mücadele ettiği Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda,Türkiye’den 10’u kadın 20 sporcu katılırken,  İzmir’i tek başınatemsil eden 14 yaşındaki İrem Bektaş büyük bir başarıya imza attı. Bayanlar 37kiloda mücadele eden genç sporcu, ilk turda Ürdünlü rakibini 15-3, ikinci turdaİngiliz rakibini 19-6, çeyrek finalde ise ABD'li rakibini 11-9 yenerek yarıfinale yükseldi. Yarı finalde İranlı rakibine mağlup olan  Bekdaş,bronz madalya elde ederek dünya üçünülüğü kazandı.

İrem'in çok yetenekli bir sporcu olduğunu belirten İzmirBüyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tekvando Sorumlu Kol Başkanı KıvançDinçsalman, “Kendisinden böyle bir derece bekliyorduk. Yüzümüzü kara çıkarmadı.Onun bu başarısıyla haklı bir gurur yaşıyoruz. Çalışmalarımızın emeklerini butip derecelerle taçlandırmak bizi onurlandırıyor” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv