18'NCİ YARIN MARBLE BAŞLIYOR

  • 0
  • 1.596
Yazı Boyutu:

Sektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri olan MARBLE – 18. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın (21 Mart 2012) İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde düzenlenecek tören ile başlayacak. 
90’a yakın ülkeden ziyaretçi beklendiği ve 1163 firmanın katıldığı Marble Fuarı’nda sergilenecek ağır tonajlı makina ve diğer yan sanayi üreticilerinin sayısı  250 civarında olacak.
Alanında en yeni makinaların ve taşların dünya pazarına sunulduğu önemli bir platform olan Marble Fuarı’nda, Türk doğaltaşçılarının Kıbrıs ocaklarından çıkan taşlar ilk kez sektörün beğenisine sunulacak.
İzmir Kültürpark’ta gerçekleşecek olan fuar, 24 Mart 2012 Cumartesi günü sona erecek.  Bu yıl Avrupa’dan katılım için talep artışı yaşanan fuar, yerli ve yabancı pek çok sektör temsilcisini İzmir’e çekecek.
 
Sektördeki en yeni ürünleri görmek isteyen yabancı alıcıların da buluşma noktası olan Marble Fuarı'na, Türkiye’nin doğaltaş çıkan her bölgesinden ve 42 ülkeden 265’i yabancı 1163 firma katılıyor.
Fuar için Bulgaristan, İsrail, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Filistin, Ürdün, Hindistan, Yunanistan, Pakistan ve Irak başta olmak üzere çok sayıda ülkeden alım heyetleri İzmir’e gelecek. Fuara ilk kez direkt katılım yapan ülkeler ise Belçika, Romanya, Ukrayna ve Slovakya olacak.
201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenecek olan Marble’da işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere toplam 12 bin ton taş ve 575 adet blok mermer ve doğaltaş sergilenecek.
 
Blok mermer tedariğinde önde gelen ülkelerden biri ve Türkiye’nin en büyük ihracat fuarı olan Marble, iş hacmi ve büyüme potansiyeli açısından dünya çapında sektöründe ilk sırada yer alıyor. Yurtiçinden ve yurtdışından katılımcı firmalardan gelen taleplerin ve ziyaretçi sayısının her yıl artması Marble Fuarı’nın başarısını gösteriyor.
 
İZFAŞ tarafından organize edilen Marble Fuarı, 10.00 – 19.00 saatleri arasında sadece profesyonel ziyaretçiye açık olarak düzenleniyor.
 
İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs
“ MARBLE’ın 18. gurur yılını gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Dünya çapında bir fuarı gerçekleştiriyor olmak, bize büyük bir onur veriyor. MARBLE’ın bu yıl da önemli iş bağlantılarının gerçekleştirildiği bir “ticaret geliştirme merkezi” olması için uğraş verdik. Çabamızın başarıyla sonuçlanacağına; kentimize, bölgemize ve ülkemize çok önemli kazanımlar getiren fuarımızın bu yıl da tüm katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize önemli iş olanakları sunacağına yürekten inanıyorum. Türk doğaltaş sektörüyle birlikte sürdürdüğümüz ve yıl boyu devam eden ortak çabamızın başarıyla sonuçlanacağını umut ediyorum. Tüm katılımcılarımıza, yıllık kapasitelerinin tamamını kapsayacak bağlantılar kuracakları bir fuar diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Arşiv