20. İzmir Avrupa Caz Festivali Kerem Görsev Therapy Project ile başlıyor

  • 0
  • 516
Yazı Boyutu:

AASSM'de bu gün yapılacak olan Festival açılış konserinde sanatçıya, Alan Broadbent, Ernie Watts, Kağan Yıldız, Ferit Odman ve 31 kişilik Festival Yaylı Grubu eşlik edecek.
        
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın(İKSEV) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 20. İzmir Avrupa Caz Festivali, bu gün (4 Mart 2013 Pazartesi akşamı) saat 20.30’da AASSM’de yapılacak “Kerem Görsev Therapy Project” konseri ile başlayacak.
Bu yıl Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği, Avusturya Kültür Ofisi, ABD Büyükelçiliği, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü. İzmir Fransız Kültür Merkezi ve İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile düzenlenen 20. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin programında yer alan iki serginin açılışı da aynı gün AASSM’de yapılacak. Geleneksel Caz Afişi Yarışması Sergisi’nin yanı sıra, caz fotoğrafçılığının ülkemizdeki duayeni Aykut Uslutekin’in “Cazın Büyüsü” Fotoğraf Sergisi saat 19.30’da kokteyl ile açılacak.
 
GÖRSEV’DEN THERAPY
Akustik caz müziği alanında önemli bir isme sahip Kerem Görsev, Festival açılış konserinde, Londra Abbey Road Stüdyolarında Londra Filarmoni Orkestrası ile kaydettiği son albümü “Therapy” i seslendirecek. Sanatçıya, albümün kaydına da katılan Alan Broadbent (şef), Ernie Watts (saksafon), Kağan Yıldız (kontrbas), Ferit Odman’ın (davul) yanı sıra 31 kişilik Festival Yaylı Grubu eşlik edecek.
Ülkemizde caz müziğini tanıtmak ve sevdirmek için otuz yıldır uğraş veren, kendi adına kaydettiği on dört albümü uzun süre liste başı olan Kerem Görsev’in tümü kendi bestelerinden oluşan “Therapy” albümü bu kategoride Türkiye’deki tek örnek olma özelliğini de taşıyor. ‘Therapy’, 2011 yılında bahsi geçen kategoride Grammy adayı olmuş. Caz Festivali’nin unutulmazları arasına girmeye aday konserin biletleri Biletix gişelerinden edinilebilir.
Saygıyla duyurulur.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv