2009 YILINDA EN BÜYÜK HEDİYE İZDSO’YA

  • 0
  • 2.076
Yazı Boyutu:

İZDSO  Müdürü Kenan Gökkaya, 2009 yılının en önemli hediyesinin İZDSO’ya verildiğini söyledi.  

2009 Yılını Değerlendiren Gökkaya, İzmir’in ve ülkenin en önemli sanat kurumlarından  biri olan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın 2009 yılında İzmir’li sanatseverler ile birlikte 35 yıldır hayalini kurduğu ve beklentisi içerisinde olduğu uluslar arası standartta bir konser salonuna kavuştuğunu anlattı.
35 yıllık hayalin ülkemizdeki sanat kurumlarına bugüne kadar nasip olmayan en büyük hediye olduğunu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin İZDSO’yu, şehrimizi ve ülkemizi dünya müzik edebiyatı tarihine taşıyacak en büyük araç olduğunu dile getirerek Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni şehrimize ve ülkemize kazandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçen herkese ülke sanat kamuoyu adına sonsuz teşekkür ve minnet duygusu taşıdıklarını ifade etti.

İDSO Müdürü Kenan Gökkaya, “İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın geliştirdiği sosyal sorumluluk projelerinden Köy Konserleri T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yılın en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirilerek, bugüne kadar güzel sanatlar ile buluşturulamayan bütün Anadolu’nun güzel sanatlar ile buluşturulabilmesi için projenin genişletilmesi talimatı verildi” dedi.

Gökkaya’nın verdiği bilgiye göre İZDSO 2010 yılında bütün Anadolu’yu güzel sanatlar ile buluşturabilmek için şimdi “Türkiye Sanat Otobüsü” projesini hazırlıyor.2010 yılında hazırlanan bu proje ile “Alo Sanat İstiyorum” diyen bütün köyler mesafe tanımaksızın güzel sanatlar ile bir bir buluşturulacak.

2009 yılında İZDSO 5. Dünya Su Formu açılışını “Suyun Şarkısı” ile gerçekleştirdi
2009 yılı Mart ayında ilk defa ülkemizde İstanbul’da gerçekleştirilen 5. Dünya Su Formu Kongresi’nin açılış etkinliğini projelendirme görevi İZDSO’ya verildi. İZDSO güzel Sanatların bütün kurumlarını ülkemizin tarihsel maddi manevi bütün sanatsal kazanımlarını “Suyun Şarkısı” projesi ile 400 sanatçının katılımı ile Sütlüce Kongre Merkezi’nde katılımcılara sahneledi ve büyük beğeni kazandı. 

2009 yılında iki önemli uluslar arası turne gerçekleştirdi
İzmir 2009 yılı Ocak ayında “Dil Birleştirir” sloganı ile Almanya’nın üç önemli şehrinde (Münih, Köln, Duisburg) konserler gerçekleştirdi. Ayrıca 25.Sarajevo Uluslar arası Kış Festivali açılışını gerçekleştirdi.

İZDSO 2009 yılında sanatsever sayısını ikiye katladı
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ,Milli Bayramlara ve Özel Günlere  yönelik yeni projeleri ile bütün ülke insanının büyük beğenisini ve sempatisini toplayarak olağan konserlerinin seyirci sayısında büyük bir artış yaşadı. Bir çok talebe üzülerek cevap veremedi.

İZDSO 2009 yılında da çocukları unutmadı
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası  geleceğe yönelik en büyük yatırım çocuklara yapılan yatırımdır sözünden yola çıkarak geleceğin sanatseverlerini yetiştirmek amacı ile çocuklara yönelik ücretsiz gerçekleştirdiği Keloğlan Senfoni’de ,Hacivat ile Karagöz Senfoni’de projelerinin yanına Peter ile Kurt ve Gençler İçin Orkestra Klavuzu’nu ekledi. Ayrıca Oda Müziği Grupları ile çocukların ayağına okullara giderek Eğitim Konserlerini sürdürdü.

İZDSO tüm izmir ile el ele verdi
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası kamu kurumları ile yerel yönetimler ile sivil toplum örgütleri ile basın yayın kuruluşları ile Üniversiteler, İlk ve Ortaöğretim Okulları ile sanayicileri, işadamları ile kısaca şehirde yaşayan toplumun bütün kesimleri ile el ele vererek 2009 yılında ülkemizde örnek sanat kurumu olmayı başardı.
Gökkaya “Orkestramızın sanatseverler ile bugün ulaştığı noktanın Cumhuriyet Müzik Devrimleri’nin hedeflediği nokta konusunda yüz ağartıcı olduğu, bu başarıda en büyük pay sahibinin de  sanatseverler olduğu, ayrıca sanata bu kadar güzel gelen ,sanatseverlerin beklentisini karşılayabilmek için şehrin bu konuda görevli bütün unsurlarının büyük gayret içerisinde bulunduğumuz görülmektedir. 2009 yılı Orkestramız ve İzmir için sanatsal anlamda altyapı sorununun bittiği, 2010 yılının ise artık çoksesli müzik alanında sanatsal seviyenin konuşulacağı bir yıl olacağını  kesindir. Bu vesile ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası  ailesi olarak sanatın evrenselliğinde ve birleştirici gücünde bütün dünya insanlarının yeni yılını kutluyor, 2010 yılının dünyamıza sevgi ,barış , sağlık ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

O ses kadının gücünde!

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Arşiv