23 Nisan Başkanları ‘yeşil direktif’ verdi

  • 0
  • 622
23 Nisan Başkanları ‘yeşil direktif’ verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un makamına oturan ortaokul öğrencileri İlayda Çetin ile Enis Koçer, ‘daha yeşil bir Gaziemir’ hayal ettiklerini dile getirip, doğanın korunması için önlemlerin arttırılması talimatı verdi

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu iki öğrenciye bıraktı. Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu 5-A öğrencisi İlayda Çetin, güzel bir kent olduğuna vurgu yaptığı Gaziemir’de yeşil alanların daha da arttırılması talimatını verdi. Sarnıç’taki okulunun bahçesindeki halen beton olan alanın, toprak alana dönüştürülmesini ve çimlendirilmesini isteyen Çetin, fidan dikimi kampanyası başlatılması gerektiğini söyledi.

‘Herkesin dikili iki ağacı olacak’
GAZİGEM’i temsilen Başkan Şenol’un makamını devralan Enis Koçer de atık yağların çevreye verdiği zarara dikkat çekti, “Yeraltı sularına karışan atık yağlar balıkların neslini tüketiyor. Evlerde kullanılan atık yağların toplanması için geri dönüşüm kutuları yapılmasını istiyorum” diye konuştu. Görevdeki ilk 5 yılı için verdiği sözü yerine getirdiğinin altını çizen Başkan Şenol, “Bu kentte yaşayan herkesin bir dikili ağacı olacak demiştim. Bugüne kadar 130 bin fidan diktik. Yeni hedefimiz kişi başına iki fidan dikmek” dedi.

‘5 litre atık yağa, 1 litre yeni yağ’
İzmir’de geri dönüşümü hayata geçiren ilk belediye olduklarını da hatırlatan Şenol, kentin değişik noktalarındaki 300’e yakın kumbara bulunduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Kâğıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıkları ile geri dönüştürülebilir her tür atığın, evsel atıklardan ayrıştırarak topluyoruz. Bir litre atık yağ, bir milyon litre suyu kirletiyor. Evlerinde 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlarımız belediyemizi aradıklarında bu beş litreyi alıp, karşılığında bir litre yeni yağ bırakıyoruz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Arşiv