23 NİSAN COŞKUSU ALİAĞA’DA DEVAM EDİYOR

  • 0
  • 499
23 NİSAN COŞKUSU ALİAĞA’DA DEVAM EDİYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Aliağa’da '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlamaları coşkuyla devam ediyor. Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) öncülüğünde düzenlenen etkinlikler bir birinden renkli görüntülere sahne oluyor.

Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda, 2 ülkeden 60 çocuğun katılımıyla start alan ve 3 gün sürecek olan kutlama etkinliklerinin ikinci durağı ise;  yeni yasayla birlikte Aliağa’nın mahallesi statüsüne kavuşan Helvacı Beldesi oldu.

GÖSTERİLER İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI
Helvacı Mahallesi sakinlerinin beğeni ile izlediği kutlamalarda ilk olarak ASEV tango grubu sahne aldı. Ardından Aliağa’nın kardeş şehirleri arasında olan Bosna’nın Kakanj ve Makedonya’nın Radoviş şehirlerinden gelen misafir öğrenci gruplarının, yerel müzikleri eşliğinde sergiledikleri folklorik halk oyunları büyük beğeni topladı. Rengârenk folklorik kıyafetleriyle ülkelerinin yöresel danslarını sergileyen çocuklar, izleyenler tarafından ayakta alkış aldı. ASEV’in zeybek ve Grease ile birlikte cha cha gruplarının gösterileri de izleyenlerden tam not aldı.

KUTLAMALAR DEVAM EDECEK
Aliağa’da 23 Nisan kutlama programının, 24 Nisan Cuma günü Yenişakran Eski Açıkhava Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikle son bulacağı belirtildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Arşiv