25. kez sahne alacak

  • 0
  • 1.243
Yazı Boyutu:

İzmir Ege Sanat Atölyesi (ESA) oyuncularının sergilediği, Melih Cevdet Anday’ın kaleminden “İçindekiler” adlı oyun 25. kez sahne alacak. ESA oyuncuları Onur Aysoy, Esin Yüksel, Kerem Demirtaş, Tanıl Levent ve Zafer Merek ‘in sergilediği “İçindekiler” tiyatro severler tarafından ilk gösterim tarihinden bugüne değin büyük ilgi ile karşılandı.
        
Seyirci ile iç içe olduğunu söyleyen ESA oyuncuları “ Seyirci ile aynı düzlemde olmak, yakın ve iç içe olmak, oyunu izlerken oyuncuda ve seyircide oluşan gerilime daha iyi bir zemin hazırlıyor. Seyirci de karakterlerdeki gibi ‘içeride olmak’ durumunun baskısı ile birebir yüzleşiyor.” diye konuştu.
ESA; Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nda tiyatro yapmış kişilerin mezun olduktan sonra oluşturduğu bir grup. 2006 yılından bu yana Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin desteği ile kurulan topluluk; belirli bir zaman dilimi içerisinde beraber tiyatro yapmış insanları, hayat şartları değişse de tiyatro yapma isteklerine bir alan açarak birlikte tutuyor. Türkiye’de üniversitelerden mezun olduktan sonra tiyatro konusunda çalışan birçok ekip yer alıyor. Tiyatro Boğaziçi, ODTÜ Mezunları gibi ESA da bunların İzmir ayağını oluşturuyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv