26 Haziran’da kanser taraması

  • 0
  • 1.023
Yazı Boyutu:

Euramelanoma projesi çerçevesinde yürütülen uygulamayla  EgeÜniversitesi Hastanesi’nde 26 Haziran Çarşamba günü saat 09:00-16:00 arasındahastalara deri kanseri taraması yapılacak.

Deri kanseri ve deri kanserindenkorunma yöntemleri hakkında verilecek.Çalışma daha önce de yapılmış,olumlusonuçlar elde edilmişti.Prof. Dr. Fezal Özdemir,  “Euromelanoma, 1999 yılında Belçika’dabaşlatılan ve zaman içinde tüm Avrupa ülkelerinin katılımıyla genişlemeyiamaçlayan bir Avrupa projesidir. Deri kanserinin tedavisi erken tanı ile mümkünolduğundan toplum bireylerinin farkındalığı son derece önemlidir. Deri kanseridiğer organ kanserlerinin aksine gözle görünen kanserlerdir çünkü deridekideğişiklikler farkedilebilir ve kanser yayılmadan durdurulabilir” dedi.
Prof. Dr. Fezal Özdemir ve Doç. Dr. IşınKılınç Karaarslan’ın öncülük ettiği proje, klinik asistanları, bölümhemşireleri gönüllü öğrenciler ile yürütülüyor. Türkiye’de ilk kez bu yıluygulanmaya başlanan bu projenin Ege Üniversitesi açısından önemine vurgu yapanProf. Dr. Fezal Özdemir “Bu proje bizim için diğer üniversite hastanelerindençok daha fazla önem taşımaktadır, Türkiye’deki melanomla ilgili tek bilimselkonsey hastanemizde multidisipliner çalışma ortamıyla yürütülmekte. Sekizyıllık bu konseyin tecrübesiyle melanom konusunda öncü bir merkez durumunda”dedi. “Ege Bölgesi’nin mevsimsel özellikleri (güneşli gün sayısının fazlalığı)ve üniversite olarak geniş bir alana hizmet vererek edinilen tecrübelerlehastanemizde konuyla ilgili hassasiyet son derece fazla. Bu taramaçalışmalarıyla amacımız, halkı deri kanserleri konusunda bilgilendirmek, derikanserinden korunma yöntemleri ve erken teşhisin önemi gibi başlıklarla halksağlığına hizmet etmek”  dedi.
 
Çarşamba günü Ege ÜniversitesiTıp Fakültesi Dermatoloji  Anabilim DalıDermato-Onkoloji Ünetisi’nde yapılacak olan taramada klinikte bulunan 6 odada 4uzman hekim, 12 öğrenci ile birlikte tarama gerçekleştirilecek. Aynı zamandaorganizasyona katılan vatandaşlar deri kanseri hakkında bilgilendirilecek.  Organizasyona katılmak isteyenlerin  0(232)3902598 numaralı telefondan bilgi alabileceğibelirtildi.(
İZMİR(Ege Ajans)(BaharÇanak- Bulgançimek Ganbold-Can Polat Alaca)-

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv