3. İZMİR RÜZGÂR SEMPOZYUMU, 8-10 EKİM TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

  • 0
  • 625
3. İZMİR RÜZGÂR SEMPOZYUMU, 8-10 EKİM TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubeleri tarafından 8-10 Ekim2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 3. İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi işbirliğiyle 8-10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleşecek olan 3. İzmir Rüzgâr Sempozyumu ve Sergisi öncesinde bir basın toplantısı düzenlendi. MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısına MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Güniz Gacaner Ermin ve EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda ilk sözü alan Güniz Gacaner Ermin, rüzgâr enerjisi alanına ilişkin son teknolojik gelişmelerin değerlendirileceği sempozyumun, alanda çalışan akademisyenleri, mühendisleri bir araya getirerek, tartışma platformu oluşturacağını ifade ederek, “Rüzgâr sektöründeki teknik konuların ve gelişmelerin yanı sıra rüzgâr enerjisi üretiminin sosyal ve çevresel etkilerinin de masaya yatırılacağı etkinlikte, 2’si akademik olmak üzere toplam 10 bildiri oturumu düzenlenecek. Bu oturumlarda 10’u akademik olmak üzere toplam 30 bildiri sunulacak. Uluslararası katılımın da sağlanacağı etkinlikte, 4 bildiri yabancı konuklar tarafından İngilizce olarak sunulacak. İki panelin yer aldığı program, bir de sempozyum değerlendirme oturumu içermekte” diye konuştu. Ermin’in ardından söz alan EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş ise rüzgâr enerjisi alanında yaşanan sorunların tartışılacağı etkinliğin, alandaki gelişme ve büyüme eğilimini tetiklemesini umut ettiklerini dile getirerek, “Etkinlikle birlikte düzenlenen sergiye katılan firma ve kuruluşlar yeni teknoloji ve hizmetlerini tanıtarak, teorik bilginin yanı sıra uygulama ve ürün geliştirme deneyimlerini de birbirleriyle paylaşacaklar” dedi. Ulutaş, Türkiye’nin enerji ihtiyaçları için öncelikle yerli ve yenilenebilir kaynakların, merkezi bir planlama içerisinden, kamusal bir anlayışla kullanılması gerektiğinin altını çizerek, “Yerli ve yenilenebilir kaynakların kullanımın özellikle HES projelerinde karşımıza çıkan çevre sorunlarının, rüzgâr ve güneş projelerine de sıçramaması engellenmelidir” diye konuştu.

8-10 Ekim 2015 tarihlerinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşecek sempozyuma dinleyiciler ücretsiz olarak katılabilirken, sempozyumla aynı tarihlerde düzenlenecek sergi de tüm ziyaretçilere açık olacak.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Arşiv