3'ncü kampüs Marmaris'e

  • 0
  • 974
Yazı Boyutu:

Kurulduğu 15 Kasım 1950 tarihinden bu yana “doğru seçimler yapabilen, kendisine ve çevresine çok yönlü katkısı olan, çağdaş, dengeli ve mutlu Türk Gençleri yetiştirmek” misyonu ile otuz bini aşan mezun yetiştiren İzmir Özel Türk Koleji eğitim vizyonunu İzmir dışına taşıyor. 29 Öğrenci ve 14 öğretmen kadrosu ile eğitimci, matematik öğretmeni merhum Bahattin Tatış tarafından kurulan İzmir Özel Türk Koleji, İzmir’deki mevcut iki kampüsünün ardından 63 yıllık birikimini 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Marmaris’te yeni kampüsünde öğrencilerine aktarmaya devam edecek.
 
 Kenan Evren Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuş olan Özel Marmaris Koleji , İTK ve Vakıf arasında varılan anlaşma sonucunda İzmir Özel Türk Koleji tarafından devir alındı. Okul 2013-2014 eğitim-öğretim yılında İzmir Özel Türk Koleji Marmaris KEV Kampüsü olarak İTK Okulları arasında yerini alacak.
 
63 Yıllık geçmişi boyunca Türk Milli Eğitim Sistemine uygun olarak, fakat bunun üzerine kendi değer ve stilini ekleyerek geliştirdiği eğitim ve öğretim anlayışını, kısacası İTK Çerçevesi’ni  tüm İTK okullarında olduğu gibi Marmaris Kampüsü’nde de uygulayacak olan  İTK; burada da kendi kültürünü ve değerlerini oluşturmuş bir kurumun yaşamda iz bırakan bireylerini ve yarınlarda var olan nesillerini yetiştirecek.
İTK akademik ve idari yöneticilerinden oluşan bir ekiple 22 Mayıs’ta Marmaris’te velileri ile ilk kez bir araya gelen İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış, üçüncü kampüsün İzmir dışında ve özellikle Marmaris’te açılmasının İTK’nın geleceğe dönük vizyonunun ve büyüme stratejisinin bir sonucu olduğunu belirterek “İzmir Özel Türk Koleji olarak, köklü ve başarılı geçmişe sahip İzmir kampüslerimizin ardından, üçüncü İTK  Kampüsümüzü  2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Marmaris’te, İzmir Özel Türk Koleji Marmaris KEV Kampüsü adıyla hayata geçiriyoruz. Hedefimiz, yeni okulumuzu çok kısa zamanda İTK eğitim öğretim felsefemiz ile daha da ileriye götürmek, büyütmek, bölgenin en başarılı okulu haline getirmektir.” Dedi.

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılıyla birlikte İTK eğitim standardının yeni kampüslerinde de sağlanacağına inandığını belirten Tatış, “İzmir Özel Türk Koleji olarak biz sürekli gelişime inanan bir kurumuz.  Bu konuda mevcut akademik ve idari kadromuzun yeni kampüsümüzle ilgili çalışmalara destekleri çok büyük. Biz İTK Ailesi olarak 63 yıl boyunca başarıdan başarıya koşarak , öğretmeni ile, mezunu ile, öğrencisi ile  Türkiye’de ekol olmuş bir kurumun üyeleriyiz. Şimdi de bu kurumun değerlerini ve ilkelerini ilk defa İzmir dışına bir okul ile taşımanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Yüzlerce başarılı mezunumuzun bulunduğu , her birinin alanlarında söz sahibi, fikir önderi olduğu Marmaris’e gelmek ve bu kez kendilerini  velilerimiz olarak görmek bize ayrı bir heyecan veriyor.” Diyerek bu yatırımla ilgili kararlılık ve heyecanını dile getirdi.
Aynı gün okulun akdemik kadrosu ile yapılan toplantıda da İTK kültür ve değerlerine vurgu yaparak, geçmişten bu güne öğretmenlerin ve yetiştirdikleri mezunların önemine ve İTK’nın varlığına kattığı güce değinen İTK Genel Müdürü, “biz bu yatırımla 63 yıldır ve 3 kuşaktır sahip olduğumuz adımızı ve İTK markasını ortaya koyuyoruz. Okulumuzu geliştirmek ve başarılı, değerli bir eğitim kurumu haline getirmek zorundayız. İTK 63 yıl değil 163 yıl, 3 kuşak değil 33 kuşak daha yaşasın istiyoruz.” Diyerek hedeflerinin başarı olduğunu vurguladı.
Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Miray Göksu ile Başkan Yardımcısı Doğan Tugay’ın da katıldığı toplantıda  bir konuşma yapan İTK mezunu Tugay, “benim de mezunu olduğum İzmir Özel Türk Koleji’nin kurduğumuz okulu yaşatacak olmasından ayrı bir onur ve memnuniyet duyuyorum. Velilerimiz bilsinler ki biz bu okula büyük emek verdik, bu emeklerimiz bundan sonra İTK yönetimi ve eğitim sistemiyle daha da büyüyecek ve başarılı olacaktır” diye duygularını dile getirdi.
 
Velilerin toplantı sonrası İTK akademik kadrosu ile birebir sohbetleri keyifli bir ortamda sürerken, veliler İzmir Özel Türk Koleji’nin tarihçesi, eğitim yaklaşımı, kültür ve değerleri hakkında detaylı bilgi alma fırsatı da buldular.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv