30 bin kişi tiyatro izledi

  • 0
  • 729
30 bin kişi tiyatro izledi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kültür ve sanat faaliyetlerine önem veren KarşıyakaBelediyesi, tiyatro dalında da önemli bir ivme kazandı. 18 yıldır faaliyetteolan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2013- 2014 sezonunda sergilediği 104 oyunla30 bin izleyiciye ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar“Karşıyaka'yı sanatın başkenti haline getireceğiz" dedi.

 

 

ÜÇ SAHNEDE 104 OYUN

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2013- 2014 sezonunda üç ayrısahnede sergilediği 104 oyun ile 30 bin izleyici rakamına ulaşarak kendirekorunu geçmeyi başardı. Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar önderliğindekiekip; sahneye koydukları ‘Çizmeli Kedi’, ‘Ahududu’, ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ ve‘Tersine Dünya’ isimli oyunlarıyla tiyatroseverlerin büyük beğenisini kazandı.

 

 

ÖDÜLE DOYMADILAR

Ekibin başarıları, sezon boyunca elde ettikleri ödüllerle detescillendi. ‘Çizmeli Kedi’ ve ‘Çirkin Ördek Yavrusu’ oyunları, ekibe ‘En İyi Yapım’ödülünü getirdi. Belediye Tiyatrosu’nda görev yapan Günnur Orhon ‘Ahududu’ ile‘En İyi Sahne Tasarımı’ ödülüne ulaşırken, oyunculardan Atilla Acar da ‘BediaMuvahhit Tiyatro Ödülleri’nde, ‘Komedi Dalında Yılın Erkek Oyuncusu’ ödülünelayık görüldü.

 

 

MEYDANLARA TAŞINACAK

Karşıyaka Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalarve oyuncuları makamında kabul eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,ekibin başarılarını pasta keserek kutladı. Akpınar “Karşıyaka’nın kültür,sanat, turizm ve sporla öne çıkmasını istiyoruz. Bu hedefimize çok önemli birkatkı sağlayan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’na emek veren herkesi kutluyorum.Başarılarınızın daha da artması için her zaman yanınızda olacağız.Etkinliklerimizi gelecek dönem meydanlara, açık alanlara da taşıyarak farklılıkyaratacağız” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv