30.yıl anısına

  • 0
  • 640
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Kuruluşu’nun 30. Yılı anısınadüzenlenen “Bilim-Sanat, Teşvik ve Hizmet Ödülü Töreni” ile, üniversiteninfakülte ve yüksekokulundan başarıyla mezun olan öğrencilerin katıldığı “OrtakMezuniyet Töreni”, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğinde SabancıKültür Sarayı’nda yapıldı. Törende, 18 akademik ve idari personel ödülleritakdim edilirken,  Fakülte veYüksekokullardan derece ile mezun olmaya hak kazanan 62 başarılı öğrencilerebaşarı plaket ve ödülleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğindeki törene,Önceki Rökterlerden Prof. Dr. Namık Çevik ve Prof. Dr. Fethi İdiman, önceki Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. ErenNokoman,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr.Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel, Prof. Dr. Murat Özgören, Mali İşlerKoordinatörü Prof. Dr. Alp Timur, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca iledekanlar, müdürler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün,üniversitenin 1982 yılında kurulduğunu belirterek, “Üniversitemiz,  Türkiye’nin en batısında 8 bin 500 yıllıktarihi olan bir şehirde kuruldu. İzmir merkez ve çevresinde 16 değişik yerdebilgi üretip, gençleri yetiştirmekteyiz. Rektör olmadan önce, hayatta en zorişin cerrahi asistanlığı olduğunu sanırdım. Cerrahi asistanlığının mesaisiyoktur. Sürekli çalışır, nöbet tutarsınız. Yine de hocanıza yaranamazsınız.Ancak rektör olunca en zor işin rektörlük olduğunu gördüm. Bu nedenle aramızdabulunamayan benden önceki rektörlere teşekkürü borç bilirim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Füzün, üniversitenin 3 bin 314 akademik, 3bin 328 idari olmak üzere yaklaşık 7 bin çalışanın olduğunu belirterek, 58 bin342 öğrencisi ile İzmir’in öğrenci sayısı açısından en büyük üniversiteolduklarını söyledi.  Rektör Prof. Dr.Füzün, üniversitede 141 öğrenci topluğu bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:“ Geçtiğimiz yıl 8 bin 365 mezun verdik. Bugüne kadar yaklaşık 174 bin öğrencimezun ettik. Basılı kitap sayımız 332 bin, e- kitap sayımız 153 bin 489’a ulaştı. . Üniversitemizin,  toplam alanı 5milyon 731 bin 800 metrekaredir. İzmir’ in en büyük amfi tiyatroların birinesahibiz. Piri Reis Araştırma Gemimiz önemli çalışmalar yürütmektedir. Atatürk,‘ bilim ve teknik nerede ise oradan alacağız ve herkesin kafasına koyacağız.Bilim ve teknik için kayıt birçok şeni ve şart yoktur’  demiştir. Biz de bu sözden hareketlegeçtiğimiz Ocak ayında Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nikurduk. Hızla çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Yeni mezun olan gençlerden adaletli olmalarını isteyenRektör Prof. Dr. Füzün, şöyle konuştu: “Sevgili Gençler, hoşgörülü olunuz.Çevrenize ve herkese hoşgörülü olun. Çünkü hoşgörü her kapıyı açar. Adaletliolun. Toplumda her işin başının sağlık olduğu söylenir. Ancak adaletin olmadığıyerde sağlığın hiçbir önemi yoktur. Hizmet etmekten kaçınmayın. Ve Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün temel ilkelerinden asla vazgeçmeyin” dedi.  Bu yıl Üniversitenin 30. Yılınıkutladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Füzün, “30 Yıl anısına Bilim-Sanat,Teşvik ve Hizmet Ödülü vermek için organizasyon komitesi oluşturduk. Verileceködüllerin yönerge esaslarına göre oluşturulan hakem heyetleri  tarafından 3 er kişi ödüle layıkgörüldü.  Bugün bu ödüllerimizi vermeningururunu yaşıyoruz” dedi.  Törenin ilkbölümünde,  fakülte ve yüksekokullardanbaşarıyla mezun olan gençlere ödülleri takdim edildikten sonra, “Bilim-Sanat, Teşvik ve Hizmet ÖdülüTöreni”  gerçekleştirildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv