“32 numara” Çeşme’de plan bekliyor

  • 0
  • 956
Yazı Boyutu:

Yıllardır yapılmayanplanlarla Çeşme’de yatırımcıların zarara sokulduğunu belirten BaşkanTütüncüoğlu, dünyanın en zengin 32’nci insanı Prohorov’un da bunlardan biriolduğunu açıkladı   
 
Çeşme ve Türkiye’ninturizm alanında gerçekleştirilecek “doğru yatırımlara” ihtiyacı olduğunubelirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’de bakanlıklartarafından 21 yıldır yapılmayan imar planları yüzünden bekletilen yatırımlarla ilçeyeve yatırımcılara zaman kaybettirildiğini kaydetti. Türkiye’nin turizmfaaliyetlerine dünyanın gelişmiş ülkelerinden daha geç başladığını hatırlatan Tütüncüoğlu,“Ülkemizde turizmin yıldızı bu kadar parlamış ve yükselmişken turizm yerleri veyatırımcılara bu kadar vakit kaybettirilmesi ve zarara sokulması, yatırımyapmayı düşünen kişileri tedirgin eder, iter. Biz Çeşme’de turizm için öncealtyapıyı ve yolları tamamladık. Sonra da ilçenin sosyal koşullarını da turizmeelverişli hale getirdik. Yıllar önce ilçe hakkındaki olumsuz özelliklerden biriolan nitelenen ‘kuvvetli esen rüzgarları’ bile doğru kullanılarak bugün,markaya katkıda bulunan değerlerden biri haline geldi. Fakat bu kadar uğraşa veçabaya rağmen yatırımcıları zarara sokup, kaçırılması ve marka değerininsürdürülebilir gelişiminin kesintiye uğratılması tüm emeği boşa çıkarmayaçalışmaktır” şeklinde konuştu. 
 
200 milyon liralık yatırım
Bekleyen planlarlaturizm yatırımcılarının zarara sokularak mağdur edildiğini belirten Tütüncüoğlu,“Çeşme için sırada bekleyen yatırıcımlar, dünyanın gözde turizm merkezileri tarafındano bölgelere yatırım yapması için ikna edilmeye çalışılan kişiler. Bunlarınbirçoğunun bir yere yatırım yapması bile o alanın dünya üzerindeki markadeğerinin daha da yükselmesi için yeterli oluyor” diye konuştu. Çeşme’de yatırımyapmak için sırada bekleyen ve mağdur edilen yatırımcılardan bir tanesinin deRus milyarder Mihail Dmitriyeviç Prohorov olduğunu açıklayan Tütüncüoğlu, şöyledevam etti: “Prohorov, 6 yıl önce Çeşme Altınkum bölgesinde turizm tesisiyapmak amacıyla bakanlıkların 15 yıl önce turizm tesisi kurulma sahası olarakkararlaştırdığı bir arsa satın aldı. Altınkum’daki 21 yıldır boyunca imar planıolmayan 2 bin 761 dönüm alanın, 170 dönümü Prohorov’aait. Prohorov’un yaklaşık 200 milyon Türk Lirası turizm tesisi yatırımıyapacağı ve yapılacak tesisin ağaç boyunda, çevreye duyarlı bir temada inşaedileceği bilgisini de aldık. Fakat hem para hem de proje hazır olmasınarağmen, yatırım hayata geçemiyor” 
 
Dünyanın en zengin 32’nciinsanı
Rusya’dageçen dönem yapılan seçimlerde devlet başkanlığı görevi için mevcut başkanPutin’e rakip olan Rus milyarderin, aynı zamanda 18 milyar dolarlık serveti iledünyanın en zengin 32. işadamı olduğu bilgisini veren Tütüncüoğlu, “Prohorov, ilçemize yapacağı yatırımın ardındanTürkiye’de başka yatırımlar yapmak için de girişimde bulunacağı bilgisinialdık. Prohorov, Çeşme için bekleyen ve zarara sokulan yatırımcı örneklerindensadece biri. Çeşme’ye yapılmak istenen ve 2 milyar Amerikan Dolarına ulaşan turizmtesisi yatırımı, sırf gelmeyen planlar yüzünden beklemede. Çeşme’nin turizminindaha da gelişmesine katkı sağlayacağı öngörülen kişi ve çalışmaların önüaçılmalı. Daha önce de izin verilebilirdi fakat şu an da çok geç kalınmışdeğil. Bu ve benzeri yatırımlar gerçekleşince diğer yatırımcılar da bunugörecek, yatırım yapmaktan korkmayacak. Hem ülkeye gelir sağlanacak hem debinlerce kişiye iş sahası açılacak. Yatırımcıları nedensiz yere bekletmek vekaçırmak Çeşme’nin de Türkiye'nin de aleyhine olur" dedi.
 
Prohorov kimdir?
1965doğumlu Rus milyarder Prohorov, metal sektöründe Rusya ve dünyanın önde gelensanayicileri arasında yer alıyor. Dünyanın en büyük nikel ve paladyum üreticisiNorilsk Nickel ve Rusya’nın en büyük altın üreticisi ONEXIM’in sahibi olanProhorov, Amerikan Basketbol Ligi NBA’de mücadele den New Jersey Nets’in desahibi. 2012 yılındaki başkanlık seçimlerinde Vladimir Putin’e karşı ‘favori’olan Prohorov, 2011 Forbes Dergisi listesine göre dünyanın 32’nci en zenginkişisi…
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Bedavaya versekte alan yok

Arşiv