35. Yılda 145 Doktor Mezun

  • 0
  • 1.073
Yazı Boyutu:

DokuzEylül Üniversitesi Tıp Fakültesi 35. Kuruluş Yılında 145 genç doktoru sağlıkhizmetine kazandırmanın haklı gururunu yaşadı.                
DEÜ Tıp Fakültesi MezuniyetTöreni, DEÜ Buca Tınaztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatrosu'nda DEÜ Tıp FakültesiDekanı  Prof. Dr. Tülay Canda’nın evsahipliğinde yapıldı. Törene DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, önceki rektör Prof.Dr. Fethi İdiman, Mustafa Kemal Ü. önceki rektörü Prof. Dr. M. ŞerefettinCanda, Rektör Yardımcıları, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Kamil Kumanlıoğlu, Fakültemizin Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gamze Çapa Kaya,Prof. Dr. Pınar Tuncel, çeşitli fakültelerin dekanları, İzmir Tabip OdasıBaşkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Olguner, DEÜ Hastane Başhekimi Prof. Refik Mas,başhekim yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenci velileri, basın mensuplarıkatıldı.               

Üniversite Konservatuaröğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan törende Dönem birincisi  Dr. Helin Yılmaz'ın bir yıl önce vefat edenbabası Kahraman Yılmaz'a ithafen yaptığı konuşma herkese duygulu anlar yaşattı."Bizler darp edilmek, hakaret işitmek, olaylara maruz kalmak değil yaşamakve yaşatmak istiyoruz" diyen genç doktor ailesine ve kendini yetiştirenhocalarına teşekkür etti.ÖğrencilerineMustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda sağlık, mutluluk ve başarı dolubir hayat dileyen DEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ailelere,öğretim üyelerine, hekimlere burs veren ve katkıda bulunan herkese teşekküretti. Tıp Fakültesi'nin 35. kuruluş yıldönümü olması nedeniyle öğrencilere PTTdesteğiyle bir anı pulu hazırladıklarını belirten Canda; " Devletimizeçalıştığınız kurumlara sahip çıkın, adaletli, sabırlı yaşam boyu huzurlu vegüvenilir bir kimlikle mesleğinizi sürdürün" dedi.

İzmir Tabip OdasıBaşkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Olguner de sağlıkta dönüşüm politikasınınsonuçlarına ve güncel olaylara değinerek konuşmasını sürdürdü.Üniversite'nin30, Tıp Fakültesi'nin ise 35 yaşında olduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr.Mehmet Füzün de öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şunları söyledi:"TıpFakültesi bu güne kadar 5000, üniversite ise 170 bin öğrenci mezun etti. Benher mezuniyet töreninde aynı şeyleri tekrarlıyorum. Erdemli olun, hoşgörü veerdem her kapının anahtarıdır. Adaletli ve çalışkan olunuz. İnsanlara hizmetetmekten çekinmeyiniz.
Tatlı dilli olunuz, unutmayınız ki tatlı dil yılanı biledeliğinden çıkarır. Atatürkçü olunuz. Kurduğu Cumhuriyete, ilkelerine sahipçıkınız. "Törende gençdoktorların Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Tuncer eşliğinde Hipokrat Andınıokuyarak yemin etmelerinin ardından Dönem birincisi Dr. Helin Yılmaz yaş ağaç kütüğüneismini çaktı. Dönem birincisi Dr. Helin Yılmaz , ikinci Dr. Mehtap As ve üçüncüDr. Osman Anaç'a Dekan Prof. Dr. Tülay Canda, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün veTabip Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Olguner plaket ve hediyelerinisundu. Öğrencilerin diplomalarını almasının ardından tören ışıklı balongösterisiyle sona erdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv